Sundhedsstrukturkommissionen har nu præsenteret sin rapport på flere end 600 sider. Kommissionen præsenterer tre forvaltningsmodeller, hvor to af dem nedlægger regionerne. Derudover er der seks tværgående anbefalinger. Læs mere om sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger og modeller for fremtidens sundhedsvæsen her, og få alle reaktionerne på det længe ventede arbejde herunder: De sundhedsfaglige Lægeforeningen Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen, mener, at det overordnet ser fornuftigt ud med kommissionens anbefalinger: »Der er en masse gode takter i modellerne, som jeg kvitterer for. Vi har...

Regionerne advarer: Ny struktur vil sætte velfungerende sundhedsvæsen over styr Alt for markante ændringer i den nuværende regionsstruktur vil give for store konsekvenser, og spille hasard med kvaliteten af behandlingerne på hospitalerne, mener regionerne.
Skriv en kommentar
Michael Borre: Der er brug for en national kræftdataplatform Formanden for Danske Multidisciplinære Cancer Grupper er enig med sundhedsstrukturkommissionen i, at der er brug for en bedre brug af digitale løsninger, som kan styrke et sammenhængende sundhedsvæsen. »Data er afgørende for, at vi ikke prioriterer i blinde,« siger Michael Borre.
Skriv en kommentar
»Alt står og falder med klogt politisk lederskab« Andreas Rudkjøbing efterlyser politisk mod og klogskab, der kan gennemføre de nødvendige reformer, som skal sikre, at det danske sundhedsvæsen også fremover kan forblive velfungerende. Den nuværende direktør for Steno Diabetes Center Sjælland og tidligere formand for Lægeforeningen forudser kaotiske politiske forhandlinger.
Skriv en kommentar
Anne Frølich savner mere fokus på sammenhængende patientforløb Sundhedsstrukturkommissionen lægger op til en styrket almen praksis, og det glæder klinisk professor Anne Frølich. Hun savner dog et endnu større fokus på mere sammenhængende patientforløb for de mange multisyge.
Skriv en kommentar
Sophie Løhde freder kommunernes opgaver på ældreområdet Umiddelbart efter fremlæggelsen af sundhedsstrukturkommissonens rapport, afviste sundhedsministeren, at kommunerne kommer til at afgive store dele af ældreområdet. Formand for KL’s sundheds- og ældreudvalg er lettet.
1 kommentar
Jesper Fisker: »Hvis man følger væsentlige dele af vores anbefalinger, kan vi gøre sundhedsvæsenet bedre i fremtiden« Sundhedsstrukturkommissionen præsenterede tirsdag sine anbefalinger til fremtidens sundhedsvæsen. Sundhedsministeren tog godt imod og lover, at der kommer en sundhedsreform senere på året.
Skriv en kommentar
Tre modeller og seks anbefalinger: Her er sundhedsstrukturkommissionens bud på fremtidens sundhedsvæsen Sundhedsstrukturkommissionen har præsenteret sine anbefalinger og forslag til modeller for fremtidens sundhedsvæsen. Få overblikket her.
Skriv en kommentar
Tilsynssager er flere år undervejs: Imens fortsætter læger kritisabel udskrivning af vanedannende medicin Styrelsen for Patientsikkerhed har været flere år om at sanktionere nogle af de læger, som udskriver de største mængder af opioider i Danmark uden at følge vejledningen om ordination af afhængighedsskabende medicin. Imens fortsætter flere læger deres tvivlsomme ordinationspraksis. »Under al kritik,« siger sundhedsjurist om flere af sagerne.
Skriv en kommentar
Lægelige kørselsforbud er usynlige for politiet: »Vi har et pseudosystem« Der er stor uenighed, når det gælder spørgsmålet, om politiet skal have besked, når en læge udsteder et kørselsforbud til en patient. Mens DSAM-formand mener, at det nuværende system er tilstrækkeligt, kritiserer en række organisationer og en tidligere politianklager, at det alene er op til den enkeltes egen moral, om vedkommende sætter sig bag rattet eller ej.
8 kommentarer
Pernille Bække fik tilbudt sin drømmestilling i Grønland: Nu advarer hun andre om at tage af sted uden kontrakt Først et par uger efter, at 30-årige Pernille Bække var begyndt i sin drømmestilling som ledende regionslæge i Kujataa i Sydgrønland, fik hun besked om, at der var begået en administrativ fejl, der gjorde hendes ansættelse ugyldig.
3 kommentarer
Sløseri med lægekontrakter i Grønland skaber frustration og utryghed Flere danske læger kritiserer, at de først modtager deres ansættelseskontrakt længe efter, at de er begyndt deres stilling i Grønland. At de forsinkede kontrakter kan føre til ubehagelige overraskelser, er 30-årige Pernille Bække et eksempel på. Ifølge Jesper Johansen Meisner, forhandlingschef hos Yngre Læger, er der tale om en klar overtrædelse af medarbejdernes rettigheder.
1 kommentar