Verdens førende immunologer og allergiforskere er samlet i Prag for at deltage i årets store kongres for European Academy of Allergy and Clinical Immunology (EAACI). Blandt de mange præsentationer har Dagens Medicin samlet et lille potpourri over de mest spændende. Et af de mere interessante forskningsresultater kommer fra tyske forskere, der på kongressen har fremlagt data fra et fase 2b-studie med behandling med remibrutinib til patienter med kronisk spontan nældefeber. Kronisk spontan nældefeber kan vare i flere år og have...
Atopisk eksem og arvelig angioødem stjal overskrifterne på stor allergikongres Resultater fra den årlige kongres for European Academy of Allergy & Clinical Immunology viser, at berotralstat effektivt reducerer antallet af anfald blandt patienter med arvelig angioødem med normale C1-hæmmer-niveauer og normal funktion. Et andet studie lover godt for en ny behandling til patienter med moderat til svær atopisk eksem.
Skriv en kommentar
Dansk-svensk studie: Allergen immunterapi har langvarig positiv effekt på medicinforbrug og astmakontrol Det dansk-svenske ‘real world evidence’-studie RELY dokumenterer, at SLIT-behandling med græs- og husstøvmidetabletter giver en langvarig reduktion i symptommedicin og forbedrer astmakontrol – med effekt dokumenteret i op til 12 år.
Skriv en kommentarEAACI: Dupixent bedre end Xolair til behandling af kronisk bihulebetændelse og samtidig astma Head-to-head studie mellem de to biologiske behandlinger Dupixent og Xolair viser bedre effekt af Dupixent på bl.a. størrelse af næsepolypper, lugtesans og livskvalitet, samt bedre astmakontrol.
Skriv en kommentar
Nyt COPSAC-studie: Forskellige vira og bakterier påvirker astmalignende episoder Nyt viden om associationer mellem mikrobielle triggere og længde og sværhedsgrad af astmaanfald åbner op for mere individualiserede prognoser og behandlingsstrategier. Det nye danske studie blev præsenteret på årets EAACI.
Skriv en kommentar
Nye muligheder for diagnose og behandling har øget fokus på mastocytose Forskningsinteressen for den alvorlige og relativt sjældne sygdom mastocytose er større end ved tidligere kongresser på dette års EAACI, mener Sigurd Broesby-Olsen, der på kongressen præsenterer en ny og enklere måde at diagnosticere sygdommen på.
Skriv en kommentar
Maskinlæring kan endnu ikke forudsige udvikling af astma og høfeber Maskinlæring kunne ikke ud fra det store og unikke datasæt, som rummes i COPSAC, identificere hvordan astma og høfeber i barndommen ville udvikle sig i ungdomsårene. Det viser dansk studie præsenteret på COPSAC.
Skriv en kommentar
EAACI-kampagne har fokus på lægemiddelallergier EAACI bruger årets kongres til at lancere en kampagne, som skal sætte fokus på, at de europæiske læger skal blive bedre til at vælge den rette type antibiotika til deres patienter. Den danske professor Lene Heise Garvey leder lanceringen af kampagnen.
Skriv en kommentar
Dansk EAACI-foredrag: Nye resultater har banet vejen for allergen immunterapi til børn fra 5 år Studie af behandling med allergen immunterapi til børn med husstøvmideallergi, høfeber og næse- og øjenbetændelse, har betydet, at behandlingen nu kan tilbydes til børn allerede fra femårsalderen.
Skriv en kommentar
Allergisk kontakteksem ved øjnene er ofte udløst af kosmetik og lægemidler Det kan være både tidskrævende og kompliceret at finde årsagen eller årsagerne til allergisk kontakteksem i øjenområdet, som forekommer hyppigt blandt patienter behandlet med øjenmidler og med eksem. Kosmetik og lægemidler er blandt årsagerne. Professor Charlotte Mørtz holder et oversigtsforedrag om emnet på EAACI.
Skriv en kommentar
Danske forskere tog kegler på årets EAACI-kongres Banebrydende arbejde inden for provokationstests for lægemiddelallergi, en ambitiøs plan for interventioner til at forhindre børn i at udvikle astma, interessante resultater fra forsøg med allergen immunterapi og kønsforskelle i risiko for udvikling af astma. Det var nogle af de danske tophistorier fra den netop overståede kongres for European Academy of Allergy & Clinical Immunology (EAACI).
Skriv en kommentar
Topforsker: Vi kommer ikke uden om kliniske interventionsforsøg, hvis vi vil forebygge udvikling af astma De senere år er forskere blevet meget klogere på, hvad der spiller ind i risikoen for at udvikle astma, og hvordan man måske kan forhindre, at det sker. Men det vil kræve store kliniske interventionsforsøg at finde ud af, om mulige forebyggende tiltag virker, siger Klaus Bønnelykke, overlæge og professor, COPSAC.
Skriv en kommentar