En kvinde, der drikker 14 genstande om ugen har samme sandsynlighed for at blive gravid, som en kvinde, der ikke rører alkohol overhovedet. Det viser resultatet af et studie fra Klinisk Epidemiologisk Afdeling ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Forskergruppen har siden 2007 undersøgt alkoholforbruget hos 6.100 kvinder, som i perioden har arbejdet aktivt på at blive mødre, og det viser sig, at op til 14 genstande om ugen ikke påvirker fertiliteten. Det resultat kolliderer med Sundhedsstyrelsens anbefaling på området,...

Mens vi venter på nye retningslinjer: Sådan bør almen praksis tage hånd om osteoporose LÆGEDAGE: På Lægedage står Bente Langdahl for 7. gang i træk for et kursus om tilgangen til patienter med osteoporose i almen praksis. Området er underprioriteret, og mange er underdiagnosticeret, men almen praksis er i en ideel position til at gøre noget ved det, siger overlægen.
2 kommentarerFlere børn end antaget har fået MFR-vaccine Officielle tal fra Sundhedsstyrelsen kan undervurdere antallet af MFR-vaccinerede børn, viser undersøgelse fra Aarhus.
Skriv en kommentar
Bedre diagnostik i ambulancen skal forbedre prognosen for patienter med ‘stor stroke’ Bedre diagnostik til at skelne hjerneblødninger fra blodpropper i hjernen allerede i ambulancen skal være med til at forbedre diagnoser for patienter med en akut blodprop.
Skriv en kommentar
Coronapandemien kan have øget brugen af tvang i psykiatrien Mange psykiatriske patienter har set deres hverdag smuldre under coronakrisen. I Region Midtjylland opleves det, at mange psykiatriske patienter er mere syge end normalt. Det kædes sammen med, at antallet af bæltefikseringer nu stiger efter flere år med markante fald.
Skriv en kommentar
Læger undersøger sammenhæng mellem type 2-diabetes og brystkræft Der er indikationer på, at brystkræft og type 2-diabetes har en risiko-kobling. Det skal danske forskere nu undersøge.
Skriv en kommentar
Hjernesygdomme rammer i gennemsnit hver femte dansker Nyt studie viser, at i gennemsnit hver femte dansker har været på hospitalet med en hjernesygdom set over en periode på 20 år. Både neurologiske og psykiatriske lidelser fører til øget dødelighed og er dyre for samfundet, siger forskerne bag studiet.
Skriv en kommentar
Praktiserende læge skal rådgive Sundhedsstyrelsen Sundhedsstyrelsen opruster sin faglige rådgivning i almen medicin ved at tilknytte Bo Christensen som fast sagkyndig rådgiver.
Skriv en kommentar
Praksislægers behandling af diabetespatienter tredobler risiko for død Mange praktiserende læger udskriver ofte færre statiner end anbefalet, og det forhøjer patienternes risiko for hjertesygdom og død med op til 300 pct. DSAM-formand mener, der kan være gode grunde til en vis grad af variation i behandlingen.
28 kommentarerNy forskningsleder vil prioritere tværsektorielle indsatser Anneli Sandbæk er ny leder af Forskningsenheden for Almen Praksis på Aarhus Universitet. Hun vil blandt andet styrke indsatsen for de komplekse patienter med brede samarbejder i sundhedssektoren.
Skriv en kommentarPLO savner klar ansvarsfordeling i udspil om akutfunktioner Praktiserende læger savner et klar placeret lægeligt ansvar i Sundhedsstyrelsens udspil om kommunale akutfunktioner.
Skriv en kommentar
Forslag om tilskud til KOL og astma-midler splitter læger Mens DSAM forholder sig positivt til Medicintilskudsnævnets forslag om fremtidig tilskud til KOL og astma-lægemidler, er Dansk Selskab for Lungemedicin kritisk.
Skriv en kommentar