En række praktiserende læger med Thomas Søgaard i spidsen anbefaler i Dagens Medicin nr. 30/2013 regionens borgere til ikke at stemme på de partier, som har besluttet, at man fra 1. januar skal ringe til akuttelefonen 1813, hvis man har brug for hjælp, når ens egen læge holder fri. Her vil en sygeplejerske tage imod opkaldet og håndtere de henvendelser, som hun kan håndtere, og ansatte læger på 1813 vil kunne fokusere på opgaver, der kræver deres erfaring, ekspertise og...
Lægerne har fuldstændig ret Bent Larsen manipulerer, når han oplyser, at lægerne skriver, at man fremover ikke kan komme til at tale med en læge i telefonen.
Skriv en kommentarDet er ikke PLO’s opgave at skabe utryghed Det er lovlig brutalt at hævde, at jeg manipulerer. Hvad med PLO selv?
Skriv en kommentarNy akutordning dyrere – men bedre? Brugervenlig akuttelefon kan opnås uden at skippe den praktiserende læge som gatekeeper.
Skriv en kommentarNår gynækologen skal fjerne en blindtarm Region Hovedstaden begår en risikabel fejl ved ikke at have almenmedicinere som den første læge i akutbetjeningen.
Skriv en kommentarNy lægevagt er den største forbedring af akutbehandlingen nogensinde Det kan ikke være de praktiserende lægers opgave at skabe utryghed for patienterne gennem en usaglig kampagne.
Skriv en kommentar
Psykolog: Næstefter klienten er den praktiserende læge min nærmeste samarbejdspartner Debat: Som psykolog med ydernummer og specialist i psykopatologi hilser jeg ønsket om øget samarbejde med praktiserende læger meget velkomment. Set fra mit perspektiv har vi ikke behov for flere instanser, men et tættere samarbejde med både almen praksis og speciallægepraksis, skriver psykolog Pia Hedegaard.
Skriv en kommentar
Freitag: Myndighederne vil have disruption af almen praksis, og vi har kun set begyndelsen Debat: I denne uge bliver vi klogere på, hvor meget magt og indflydelse regeringen vil tage fra PLO, når sundhedsreformens næste store lovkompleks sendes i høring. Bliver PLO gjort til en parentes, skal de praktiserende læger nok tilpasse sig, mens de eneste vindere bliver borgere med høj uddannelse og høj indkomst, skriver PLO’s mangeårige formand, Christian Freitag.
2 kommentarer
Pas på: Sundhedsreformen kan smide fagligheden ud med badevandet Der var engang, hvor det faglige samarbejde mellem sygehuse og almen praksis var ikke-eksisterende, og hvor lægers efteruddannelse blev betalt af medicinalindustrien. Derfor skal vi værne om de nuværende gode løsninger for efteruddannelse og kvalitetsudvikling i almen praksis, hvis fundament sundhedsreformen risikerer at fjerne, skriver ledelsen i hhv. DSAM og FYAM i et fælles debatindlæg.
Skriv en kommentar
Er det tid til psykiatriske udredningspakker på tværs af sektorer? DEBAT: Psykiatrien er kompleks, og netop derfor bør vi sikre en ensartet, gennemsigtig vej ind i systemet. Psykiatriske udredningspakker kunne være netop det værktøj, der forbinder almen praksis, kommune og region i et samarbejde med patienten i centrum, skriver praktiserende læge Helene Larsson.
1 kommentarAlmen medicinerne skal uddannes bedre indenfor bevægeapparatet DEBAT: Læger under hoveduddannelse i almen medicin får ikke den nødvendige erfaring fra ortopædkirurgiske afdelinger, mener Dansk Ortopædisk Selskab.
1 kommentar
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
8 kommentarer