Kalk er ikke noget, man normalt forbinder med kræftbehandling. Knogleskørhed, måske, men ikke kræft. Men det kan ændre sig, efter en dansk forskergruppe i et nyt studie viser, at kalk i samarbejde med strøm kan være med til at få cellerne i kræftmetastaser til at selvdestruere. »Det her er helt nyt, og meget få ved noget om det. Men vi har testet teorien i dyremodeller og vist, at det virker, og vi har også en forklaring på, hvordan det virker,«...

Danske bidrag på ESMO imponerer Danskere forskere havde kufferten fyldt med interessante forskningsresultater, da de tog til årets største kræftkongres på europæisk jord. Her kommer et overblik over de danske bidrag til ESMO. Heriblandt store medicinske forskningsresultater ved livmoderkræft og ved solide tumorer med HER2-mutation.
Skriv en kommentarAtelizumab slår kemoterapi i første linje ved NSCLC Atelizumab som førstelinjebehandling til patienter med ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), som ikke kunne behandles med platinbaseret kemoterapi, var i et nyt studie associeret med forbedret overlevelse sammenlignet med behandling med et enkelt kemoterapi-præparat.
Skriv en kommentar
Nyt studie skal udfordre standardbehandling ved tilbagefald til ovariekræft Forskere har på ASCO fremlagt designet til et studie, som skal udfordre den måde, hvorpå man behandler kvinder med tilbagefald til ovariekræft i dag. Det er et meget innovativt studie, siger forsker.
Skriv en kommentar
Tarmkræft: Cirkulerende tumorDNA siger ikke noget om risiko for lymfeknudespredning Cirkulerende tumorDNA er en dårlig markør for spredning af tarmkræft til lymfeknuderne, viser ny dansk forskning. Til gengæld ser cirkulerende tumorDNA ud til at være en god prognostisk markør for, hvordan det kommer til at gå for patienterne.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens designer effektiv kræftmedicin Forskere fra Evaxion Biotech sammen med en række danske forskere fra bl.a. CCIT anvendt kunstig intelligens til at udvikle en behandling til patienter med metastatisk modermærkekræft. Det første studie med behandlingen viser lovende resultater.
Skriv en kommentarDanske patienter afprøver ny vaccine mod knoglemarvskræft Herlev Hospital har indrulleret de første fire ud af ti patienter, der skal afprøve en vaccine mod knoglemarvskræft.
Skriv en kommentarHerlev-forskere har succes med ny kræftvaccine Ny kræftvaccine udviklet af forskere på Herlev Hospital viser lovende resultater i forsøg med lungekræftpatienter.
Skriv en kommentarStrøm gør kalk til kræftdræber Strøm og kalk udgør til sammen en slagkraftig kombination, der sætter tumorceller på så hårdt overarbejde, at cellerne dør. Det viser forskere fra Herlev Hospital og Aarhus Universitet i et nyt studie, der netop er publiceret.
Skriv en kommentar
Lasere kan forebygge udvikling af hudkræft Forskning viser, at laserbehandling af solskadet hud kan forebygge hudkræft. Vi kender ikke den præcise mekanisme, men det er bestemt noget, som kommer til at blive stort i fremtiden, siger professor Merete Hædersdal.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar