Michael Dupont er den mest magtfulde praktiserende læge Den nyudnævnte næstformand for Lægeforeningen, Michael Dupont, springer 75 pladser frem på årets Magtliste.

Næstformanden i Lægeforeningen, Michael Dupont, er en af højdespringerne på årets magtliste. Sidste år var han nummer 113, og i år er han placeret som nummer 38. Det gør ham til den bedst placerede, praktiserende læge.

Det er dog ikke hans fortid som formand for de praktiserende læger, der gør, at han opnår den placering, men nærmere at han i foråret blev ny næstformand i Lægeforeningen. Samtidig er han formand for Lægeforeningens Lægemiddel- og Medikoudvalg, hvor han bl.a. har været optaget af den vejledning om ordination og håndtering af lægemidler, som Sundhedsstyrelsen sendte ud i efteråret samt hele spørgsmålet om det Fælles Medicinkort, FMK. Desuden er Michael Dupont en ivrig debattør.

Af flere var den 62-årige læge bragt i spil som et bud på en ny formand for Lægeforeningen, da Mads Koch Hansen gik af i utide.

Det er bl.a. i kategorierne ’egen indsats’ og ’faglig dygtig’, at Magtpanelet har givet Michael Dupont de karakterer, der placerer ham på en 38. plads.

Hans bedste placering på magtlisten hidtil opnåede Michael Dupont som formand for PLO i 2009, hvor han var nummer 11.

Når Michael Dupont i år er den bedst placerede praktiserende læge, skyldes det også, at Praktiserende Lægers Organisation skiftede formand midt i april. Magtpanelets deadline for  afgivelse af karakterer var 1. maj, og med kun et par uger på posten nåede PLO’s nye formand, Christian Freitag, ikke at gøre sig så bemærket, at han han fik høje nok karakterer til at komme med på Magtlisten.


Skriv kommentar