Kvalitet i det nære sundhedsvæsen Kommunerne vil samarbejde for at skabe tilstrækkeligt befolkningsunderlag til, at opgaver kan løftes til det rette kvalitetsniveau. Kommunerne ønsker at arbejde efter standarder og kliniske retningslinjer på områder, hvor der er evidens. Kommunerne vil arbejde mere systematisk med at dokumentere og evaluere effekten af de kommunale indsatser på sundhedsområdet. Kommunerne ønsker, at staten og universiteterne prioriterer forskningen i de nære sundhedsydelser højere. Den ældre medicinske patient Alle kommunerne skal have en styrket indsats i forhold...

KL og PLO er klar med et fælles udspil, der skal sikre et godt sundhedsvæsen Den kommende sundhedsreform bør styrke, udvikle og prioritere det nære sundhedsvæsen. Det mener KL og PLO, der netop har fremlagt et fælles bud på indretningen af det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
»Hvis det havde været let, så havde nogen sikkert gjort det for lang tid siden« Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) indrømmer, at planen for det nære sundhedsvæsen er en kompleks størrelse. Hun erkender, at der gennem arbejdsprocessen har været knas på linjen. »Det er jo ingen hemmelighed, at der var rygende uenighed.«
Skriv en kommentar
Økonomiaftale sætter fokus på nære sundhedsvæsen Nyt udvalg skal skabe en sammenhængende plan for det nære sundhedsvæsen, men udvalget bliver mødt med kritik fra Lægeforening og kommunerne.
Skriv en kommentarKommuner klar med 68 anbefalinger til et bedre sundhedsvæsen Kommunernes Landsforening har præsenteret et sundhedspolitisk udspil til, hvordan flere sundhedsopgaver kan blive løst tættere på borgerne.
Skriv en kommentar
PLO og Danske Regioner enige om overenskomst: Her er hovedtrækkene Ny et-årig overenskomstaftale tilfører almen praksis en samlet merøkonomi på 431 mio. kr., som især skal gå til at imødekomme den øgede efterspørgsel efter egen læge og udfordringer med lægedækningen. Aftalen kan dog ikke stå alene i forsøget på at sikre læger nok i hele landet, understreger PLO-formand.
1 kommentar
KL-direktør efterlyser mere ærlighed: Sundhedsstrukturkommissionen har svigtet sin opgave Mens Ældre Sagen taler varmt for kommissionens model, der sammenlægger sundhed og ældrepleje under én myndighed, er KL lodret imod. Her mener man, at nærheden uundgåeligt vil gå tabt, hvis alt centraliseres. »Man prøver at bruge sygehusvæsenets logikker til at organisere ældreplejen, men ældreområdet er andet end sygdom,« siger KL-direktør Christian Harsløf.
Skriv en kommentar
Anne Frølich savner mere fokus på sammenhængende patientforløb Sundhedsstrukturkommissionen lægger op til en styrket almen praksis, og det glæder klinisk professor Anne Frølich. Hun savner dog et endnu større fokus på mere sammenhængende patientforløb for de mange multisyge.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland overtager lægevagten om natten Fra 1. marts kl. 23 vil det være Lægevagtens Natberedskab man som midtjysk borger får fat på, når man ringer til lægevagten om natten.
Skriv en kommentar
Udkantslæge om nyt PLO-udspil: Gode takter, men for letkøbt I et nyt udspil åbner PLO og KL for første gang op for, at praktiserende læger skal have et forskelligt patientantal. Det vækker glæde hos praktiserende læge Anders Beich, der dog kritiserer parterne for at binde udspillet op på de 1.500 flere praktiserende læger, som måske dukker op inden 2035.
Skriv en kommentar
Omlægning af speciallægeuddannelsen i almen medicin skal styrke lægedækningen Uddannelseslæger skal fremover bruge op til et halvt år ekstra i almen praksis som led i deres hoveduddannelse for at bidrage til bedre lægedækning.
13 kommentarer
Centrale aktører roser regeringens udspil på ældreområdet Hos både KL, FOA og Dansk Sygeplejeråd er der positive reaktioner at hente for regeringen, der tidligere i dag præsenteret sit udspil til en ny ældrereform. Skal de mange gode intentioner, og ideer føres ud i livet, så kræver det dog, at de nuværende rekrutteringsudfordringer løses.
Skriv en kommentar