De praktiserende læger skal arbejde langt mere for kommunerne for at forebygge indlæggelser og behandle patienter, der bliver udskrevet efter kort tid på sygehuset og på alle tider af døgnet. Derfor skal lægerne være langt mere forpligtet af sundhedsaftalerne end tilfældet er i dag, mener KL i et forslag, som er del af KL’s samlede sundhedsudspil, der bliver lagt frem på torsdag i forbindelse med Kommunalpolitisk Topmøde. »Lægerne skal ikke lave mere, men noget andet. Vi vil gerne forpligte lægerne...

Udkantslæge om nyt PLO-udspil: Gode takter, men for letkøbt I et nyt udspil åbner PLO og KL for første gang op for, at praktiserende læger skal have et forskelligt patientantal. Det vækker glæde hos praktiserende læge Anders Beich, der dog kritiserer parterne for at binde udspillet op på de 1.500 flere praktiserende læger, som måske dukker op inden 2035.
Skriv en kommentar
Midlertidige pladser fylder mere og mere i sundhedsvæsenet: Men få steder er der en fast læge tilknyttet I et nyt udspil foreslår KL og PLO fast lægedækning på kommunernes midlertidige pladser. De seneste tre år har Finn Rønholt været fast læge på de midlertidige pladser i Gladsaxe Kommune, og han er ikke i tvivl: Fast lægedækning er en nødvendighed med tanke på borgernes skrøbelige tilstand.
Skriv en kommentar
KL og PLO er klar med et fælles udspil, der skal sikre et godt sundhedsvæsen Den kommende sundhedsreform bør styrke, udvikle og prioritere det nære sundhedsvæsen. Det mener KL og PLO, der netop har fremlagt et fælles bud på indretningen af det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny aftale: En halv milliard kr. skal styrke hjemmebehandling med digitale løsninger Regeringen, Danske Regioner og KL har indgået en aftale om at poste 500 millioner kr. i sundhedsvæsenet til digital hjemmebehandling. Midlerne skal bruges på udstyr til borgere med KOL og diabetes, digitale tilbud inden for psykiatri og genoptræning og skærmbesøg i den kommunale sygepleje.
Skriv en kommentar
Debat: Komponent-direktør tænker historieløst Dosisdispensering blev indført i Danmark for 22 år siden. I alle de år kunne KL have brugt sin indflydelse til at sikre, at håndteringen blev enkel, logisk og funktionel, skriver pensioneret praktiserende læge Henrik Dibbern.
8 kommentarer
KL: Kommuner presses af tidlige udskrivninger fra psykiatrien – her er vores løsningsforslag Notater fra Ombudsmanden viser, at den regionale psykiatri oplever samarbejdsvanskeligheder med nogle kommuner. Kilden til problemet har i høj grad rod i behandlingspsykiatrien, vurderer KL – de giver her deres bud på løsningen.
Skriv en kommentarNy strategi skal beskytte sundhedssektoren mod hackere Sundhedssektorens parter har udarbejdet en strategi, der skal styrke sektorens forsvar mod trusler fra hackere.
Skriv en kommentarKommuner frygter ekstraregninger fra sundhedsfællesskaber Hvis kommunerne som forventet får et større sundhedsfagligt ansvar efter den varslede reform, kræver det, at kommunerne beskyttes, så der ikke drænes økonomiske midler fra andre velfærdsopgaver, siger KL.
Skriv en kommentar
»Hvis det havde været let, så havde nogen sikkert gjort det for lang tid siden« Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) indrømmer, at planen for det nære sundhedsvæsen er en kompleks størrelse. Hun erkender, at der gennem arbejdsprocessen har været knas på linjen. »Det er jo ingen hemmelighed, at der var rygende uenighed.«
Skriv en kommentar
Kommunerne ønsker flere praktiserende læger Læger er skævt fordelt i det danske sundhedsvæsen, og en for stor en del af behandlingen finder sted på sygehusene, mener Kommunernes Landsforening.
Skriv en kommentar
KL om regeringens genoptræningsgaranti: Kvaliteten falder Hvis regeringen giver borgerne garanti om genoptræning inden for syv dage efter udskrivelse, falder kvaliteten, lyder det fra Kommunernes Landsforening. Lægeforeningen peger på, at genoptræningsplaner fra sygehusene er afgørende for succes.
Skriv en kommentar