Jævnlig screening tarmkræft betaler sig. To artikler netop offentliggjort i tidsskriftet New England Journal of Medicine viser, at de mest udbredte screeningsprocedurer mod tarmkræft alle nedsætter risikoen for at dø af kræft markant. Koloskopi er den mest effektive forebyggende metode, der mindsker risikoen for tarmkræftdødsfald med mere end 50 pct., mens fleksibel sigmoideoskopi og en årlig fækal blodtest forbedrer overlevelseschancerne med henholdsvis 40 pct. og 32 pct.. Resultaterne kommer fra to studier, der begge undersøgte de langtidsmæssige fordele ved de...

Svenske læger er bedre end danske til at sikre aktiv opfølgning på kræftsymptomer Praktiserende læger i Sverige er bedre deres danske kollegaer til at gennemføre en mere opfølgning på patienter, som de tidligere har sendt hjem efter undersøgelse af potentielle kræftsymptomer. Det viser nyt dansk studie.
Skriv en kommentarPatienter med symptomer fra mave og tarm havner ofte i forkerte kræftpakkeforløb Hver tyvende patient, som frikendes for kræft, bliver henvist til et nyt kræftpakkeforløb inden for seks måneder. Særligt mave-tarm-patienter gennemgår flere kræftpakkeforløb, inden diagnosen stilles, viser nyt dansk studie.
Skriv en kommentarTarmkræftscreening får flere til kikkertundersøgelse end ventet Den nye screening for tarmkræft afslører blod i flere afføringsprøver end ventet.
Skriv en kommentarMidtjylland sætter tempoet ned på screening for tarmkræft Screeningsprogram betyder stort pres på kirurgiske afdelinger, der skal gennemføre kikkertundersøgelser af borgere, der har blod i afføringen.
Skriv en kommentar519 danskere ventede for længe på kræftundersøgelse i april Samtlige regioner har rapporteret overskridelser af tidsfristerne i forbindelse med undersøgelse ved mistanke om tarmkræft.
Skriv en kommentar
Her er de flotte danske topresultater på årets ASCO Overlægerne Lars Henrik Jensen, Inna Chen og Mansoor Raza Mirza havde alle taget de seneste resultater fra deres forskning med til ASCO. Her er, hvad de viste frem.
Skriv en kommentar
Tarmkræft: Cirkulerende tumorDNA siger ikke noget om risiko for lymfeknudespredning Cirkulerende tumorDNA er en dårlig markør for spredning af tarmkræft til lymfeknuderne, viser ny dansk forskning. Til gengæld ser cirkulerende tumorDNA ud til at være en god prognostisk markør for, hvordan det kommer til at gå for patienterne.
Skriv en kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentarMan kan ikke være for eller imod lavdosis CT scanning ved mistanke om lungekræft Lavdosis CT-scanning er en eksperimentel og uvidenskabelig udredningspraksis, som indtil videre ikke hører hjemme i Region Midtjylland, skriver syv lægefaglige direktører fra regionen.
12 kommentarer
Nyt studie skal afgøre, om samtlige danske gravide skal screenes for diabetes Nyt studie skal undersøge, om WHO’s retningslinjer for screening af graviditetsrelateret diabetes blandt gravide skal indføres i Danmark. Indføres retningslinjerne, kan samtlige gravide fremadrettet screenes for diabetes.
Skriv en kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentar