Et nyt studie fra hjertemedicinsk afdeling på Herlev og Gentofte Hospital viser, at knap en tredjedel af patienter med hjerteflimmer er underbehandlede. Ifølge retningslinjerne på området bør patienter med hjerteflimmer sættes i livslang behandling med blodfortyndende medicin, der forebygger blodpropper i hjernen. »Vores forskning tyder på, at patienter med hjerteflimmer er underbehandlet. Kun 70 pct. af de patienter, der ifølge anbefalingerne bør få blodfortyndende behandling, modtager den korrekte behandling. Det vil sige, at 30 pct. af de patienter, der potentielt...

Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Tæt samarbejde skal opdage diabetes blandt hjertepatienter Et nyt tæt samarbejde mellem SDCC og blandt andet Nordsjællands Hospital skal sikre, at hjertepatienter med diabetes eller risiko for det bliver opdaget tidligere.
Skriv en kommentar
Internationalt studie viser fordel ved diabetesscreening Det kan være en stor gevinst ved screening for diabetes type 2, viser internationalt studie. Dansk forsker mener, at evidensen for opportunistisk screening på diabetesområdet er så god, som den kan blive.
1 kommentarPatienter med arveligt højt kolesterol bør behandles mere aggressivt Slægtninge til personer med familiær hyperkolesterolæmi, der selv har sygdommen, har til trods for kolesterolsænkende behandling øget langtidsrisiko for blodpropper. Løsningen kan måske være tidligere og mere intensiv kolesterolsænkende behandling.
1 kommentarOvergange og fejlordinationer er skyld i alvorlige fejl i AK-behandling Fejl i behandlingen med blodfortyndende medicin sker især, når patienter flyttes mellem to sektorer. Det viser et nyt studie, som har undersøgt årsagen til utilsigtede hændelser i forbindelse med AK-behandling.
Skriv en kommentarFagfolk kritiserer ændret tilskud til hjertepatienter Dansk Cardiologisk Selskab og Hjerteforeningen klager over ændring i tilskud til hjertemedicin. Det får dog ikke Medicintilskudsnævnet til at genoverveje sin beslutning.
Skriv en kommentarEksperter kritiske overfor at udvide Repathas indikation Selv om Fourier-studiet viser, at Repatha kan reducere det lede kolesterol ned under gulvbrædderne, er den gavnlige effekt meget lille i forhold til prisen. Det vurderer flere eksperter.
Skriv en kommentar‘Kvantespringsstudiet’, der forsvandt ad regionerne til Sidste år var der ingen tvivl: Hjerteforeningen og Dansk Cardiologisk Selskab var klar til at søsætte DANNOAC. For første gang ville man gennemføre et gigantisk reallife studie, hvor fire lægemidler bedømmes i forhold til hinanden for at sikre patienterne den bedst mulige antikoagulerende behandling. Men det højt profilerede studie er aldrig kommet i gang. Dagens Medicin udfolder her de stridsemner, som har rystet jorden under studiet.
Skriv en kommentar
Elektronisk overvågning skal forhindre slagtilfælde blandt svage ældre I et nyt forskningsprojekt udstyres ældre, der mistænkes for at have hjerteproblemer, med en sensor, der måler hjerterytme og registrerer, om den ældre har rytmeforstyrrelser. Håbet er på sigt at henlægge de regelmæssige hospitalskontroller og i stedet lade hovedparten af monitoreringen foregå i almen praksis.
Skriv en kommentarLæger: »Vi spilder tiden på unødvendige undersøgelser« Utrygge læger henviser til specialister på sygehusene for at gardere sig mod fejl, skriver overlæger i Kronik i Jyllands-Posten.
1 kommentarLægemiddelkomitéer sår tvivl om landsdækkende NOAK-studie Lægemiddelkomitéerne fra de fem regioner fraråder i en fælles udtalelse hospitalerne at deltage i det landsdækkende studie DANNOAC, hvor de fire blodfortyndende NOAK-midler skal sammenlignes. Hjerteforeningen tror på, at små justeringer i studietdesignet kan løse de praktiske problemer, så studiet kan gennemføres alligevel.
Skriv en kommentar