Da sundhedsminister Astrid Krag (SF) lørdag 23. februar på forsiden af Politiken bombastisk meldte ud, at lægerne ikke længere må eje aktier i medicinalvirksomheder, kom det som en stor overraskelse for mange. Ikke mindst medlemmerne af det udvalg under Sundhedsministeriet, der gennem et år havde kigget på reglerne for at rådgive ministeren og på netop spørgsmålet om aktier var kommet med en anden anbefaling. »Kom bag på mig« Flere af medlemmerne blev ringet op fredag aften af en journalist fra Politiken...
Aktieloft kan forsvinde fra lov om lægers samarbejde med industrien Folketinget skal stemme om at fjerne loftet for hvor mange aktier, læger må eje i én enkelt medicinal- eller medicovirksomhed.
Skriv en kommentar»Det svarer til, at Morten Olsen ikke kan udtage de bedste til landsholdet, men må udtage et B-hold« Med strammere regler for rådgivende lægers samarbejde med industrien vil de bedste læger blive valgt fra, mener ledende overlæge Henrik Nielsen
Skriv en kommentar
Frygt for pressehetz fik psykiater til at droppe samarbejde med industrien Et nyt job som leder af et adhd-center og frygten for at havne på forsiden af aviserne fik børne- og ungdomspsykiater Søren Dalsgaard til at afbryde forbindelsen til lægemiddelindustrien.
Skriv en kommentar
Formand for kræftlæger savner plan med Kræftplan V Malene Støchkel Frank, formand for landets kræftlæger, er efterladt med en række spørgsmål efter sidste uges præsentation af Kræftplan V. Især ambitionen om at løfte områderne for palliation og senfølger samtidig med at behandlingen skal differentieres yderligere, er hun spændt på. »Vi løber allerede rigtig, rigtig stærkt ude på de kliniske afdelinger,« siger hun.
Skriv en kommentar
Kræftplan V skal tage bedre hånd om forebyggelse og senfølger Livet med og efter kræft var i fokus, da sundhedsminister Sophie Løhde (V) præsenterede Kræftplan V på et pressemøde, hvor der også var mange roser til Sjællands Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Fisker og Kühnau uddeler roser til Kræftplan V Både Danske Regioner og Kræftens Bekæmpelse roser regeringens udspil til en ny kræftplan. Danske Regioner ser dog gerne flere penge til at styrke behandlingskapaciteten, mens Kræftens Bekæmpelse ærgrer sig over, at planen ikke indeholder et konkret mål for danskernes kræftoverlevelse.
Skriv en kommentar
Per Okkels bliver ambassadør for sundhedsrådene Tidligere departementschef Per Okkels er ny ambassadør for de kommende sundhedsråd. Han kommer også til at stå til rådighed for indsigelser fra kommunerne og regionerne i rollen som opmand.
Skriv en kommentar
Eksperter: Politikere fik fingeret forklaring på møder, hvor millioner til psykiatrien blev trukket tilbage Da politikerne i Region Hovedstaden i 2023 stemte for at omfordele 17 mio. kr. øremærket til nyansættelser i psykiatrien til i stedet at dække huller i budgettet, holdt administrationen sig ikke til sandheden. To regionspolitikere kan stadig ikke finde hoved og hale i administrationens forklaringer, mens to eksperter i offentlig forvaltning mener, at administrationen bevidst har ført politikerne bag lyset.
Skriv en kommentar
Utilsigtede hændelser bliver en del af Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut Sundhedsvæsenets kvalitetsinstitut får ansvaret for driften af Dansk Patientsikkerhedsdatabase, som samler rapporteringer om utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
Tiden som ung læge på Bornholm og i Holbæk har formet hendes politiske budskaber Wendy Sophie Schou har lagt en plan for sit forpersonskab for Yngre Læger. Politisk og personligt er hun rundet af sine egne erfaringer fra sygehuse på Bornholm og i Holbæk, og som forperson vil hun skabe lige adgang til læger og insistere på et mindstemål af fleksibilitet for sine medlemmer.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar