Det fremgår af et studie i tidsskriftet Journal of Immunology. IDO nedjusterer naturligt immunsystemets aggressivitet ved at nedbryde en aminosyre, der er afgørende for T-cellernes arbejde. Forskerne har tidligere undersøgt, om det kan bruges til at behandle autoimmune sygdomme og beskytte transplanterede organer. Samtidig har de vist, at IDO bruges til at undertrykke immunsystemet, så fostre forhindres i at blive afstødt af moderen. Nu viser det sig, at kræfttumorer har kopieret denne mekanisme, og udnytter IDO til at bremse immunforsvarets...

Professor får stor bevilling til kræftforskning Professor Lars Dyrskjøt og hans forskerteam har modtaget en bevilling på 11 mio. kr. til at identificere de kritiske elementer i interaktionen mellem tumor og patient. »Projektet er et vigtigt skridt i retning af at udvikle mere personlig medicin,« siger professoren.
Skriv en kommentar
PACTO-studiet: Ingen gavn af tillæg til standardbehandling ved kræft i bugspytkirtlen Læger og forskere havde håbet på, at tillæg af tocilizumab til standardbehandling til patienter med kræft i bugspytkirtlen kunne forbedre overlevelsen. Selvom der er indikationer på en gavnlig effekt, batter det ikke, viser ny forskning, som dansk overlæge har præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Methotrexat koblet til øget risiko for udvikling af hudkræft Stor dansk undersøgelse peger på, at det er forbundet med øget risiko for udvikling af forskellige former for hudkræft at være i behandling med methotrexat. Der er behov for flere undersøgelser til at belyse sammenhængen, siger forsker.
Skriv en kommentarGen-fejl øger risikoen for modermærkekræft Forskere har fundet tre nye gener, der øger sandsynligheden for at udvikle modermærkekræft, og som ikke er relateret til hår, hud eller øjenfarve.
Skriv en kommentar
Studie: Mammografi er skyld i overdiagnostik af ufarlig cancer Nyt studie fra det Nordiske Cochrane Center mener at påvise, at mammografiscreening er skyld i overdiagnostik af kræftknuder, der alligevel ville være gået i sig selv.
Skriv en kommentarDiabetes øger risikoen for tarmkræft Endnu en undersøgelse peger på, at diabetespatienter har en øget risiko for tarmkræft. Det fremgår af en omfattende meta-analyse hvor resultater fra 14 studier blev sammenlignet.
Skriv en kommentar
Blåt lys afslører tumorvæv i hjernen Neurokirurger på Aalborg Sygehus har opereret 20 patienter med glioblastomer med en kombination af stoffet gliolan og blåt lys. Ved hjælp af denne teknik kan kirurgen se tumorvævet meget præcist
Skriv en kommentar
Michael Borre: Nødvendigt at tale om kønsforskelle inden for kræftområdet I en tid, hvor vi helst ikke må tale for meget om forskelle mellem køn eller køn i det hele taget, er det nødvendigt at tale om kønsforskelle mellem mænd og kvinder, når det handler om kræft. Det mener overlæge og professor Michael Borre, der er faglig ordstyrer på en kommende konference om netop køn og kræft.
Skriv en kommentar
Lasere kan forebygge udvikling af hudkræft Forskning viser, at laserbehandling af solskadet hud kan forebygge hudkræft. Vi kender ikke den præcise mekanisme, men det er bestemt noget, som kommer til at blive stort i fremtiden, siger professor Merete Hædersdal.
Skriv en kommentar
Britisk studie: Sundhedsgevinster ved nye lægemidler kan være negative Analyse af sundhedsmæssige konsekvenser af nye lægemidler anbefalet af NICE peger på større sundhedsgevinster, hvis udgifterne til nye lægemidler i stedet var brugt til andre behandlinger. Studiet bidrager til debatten om prioritering, mener onkolog, der ser lægemidlers tilgængelighed som en politisk afgørelse.
Skriv en kommentar
Toppen af poppen på ESMO: Immunterapi kan kurere flere former for kræft På den årlige kongres for European Society of Medicinal Oncology pegede flere studier på, at immunterapi kan kurere patienter med flere forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar