Nyt studie demonstrerer, at udåndingstemperatur kan blive et nyttigt redskab til at diagnosticere lungecancer. Forskerne bag studiet, anført af professor Giovanna Elisiana Carpagnano, har som de første testet, om udåndingstemperatur kan bruges som markør for lungecancer. Studiet blev præsenteret på European Respiratory Societys internationale kongres og indikerer, at måling af temperaturen på udåndingsluft kan være en simpel og effektiv markør for lungekræft. Studiet inkluderer 82 patienter henvist til diagnostik med mistanke om lungekræft efter en røntgenundersøgelse. 40 patienter fik konstateret...

Vandpiber kan mangedoble kræftrisiko Personer, der ryger vandpibe blot en enkelt aften, har 73 gange så meget nikotin i urinen som dem, der ikke har røget.
Skriv en kommentar
Biomarkør kan forudsige effekten af erlotinib EGFR-muterede patienter med ikke-småcellet lungekræft kan opdeles i to grupper baseret på en genetisk variation i EGFR-genet. Af de to grupper får den ene signifikant bedre resultater af behandling med erlotinib.
Skriv en kommentar
Biomarkør har ikke betydning for kemobehandling Mens biomarkøren PD-L1 bruges til at forudse hvilke patienter, der har gavn af immunterapi, kan den ikke sige noget om, hvem der har gavn af kemobehandling.
Skriv en kommentarGenetisk kortlægning baner vej for målrettet behandling af lungekræft Forskere identificerer der kræftceller, der spredes til andre organer hos patienter med aggressiv småcellet lungekræft.
Skriv en kommentarKemoterapi gavner ældre patienter med småcellet lungekræft Den gennemsnitlige overlevelsestid kan forbedres med mere end seks måneder, når patienter over 80 år behandles med kemoterapi.
Skriv en kommentarBetablokkere har gavnlig virkning på lungekræft Forskere bag ny undersøgelse mener, at brug af betablokkere under strålebehandling kan hindre dannelsen af metastaser.
Skriv en kommentar
Smerter efter operation for lungekræft hæmmer patienterne i deres daglige aktiviteter Det er muligt, at patienterne bliver kureret, når de gennemgår en operation for lungekræft, men de postkirurgiske smerter kan blive kroniske og være begrænsende for daglige aktiviteter i lang tid efter operationen, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Sådan foretrækker lungekirurger selv at blive behandlet for lungekræft En rundspørge blandt lungekirurger på begge sider af Atlanterhavet viser, at mange af dem faktisk vil foretrække kombinationsbehandling for lungekræft med kemoimmunterapi og operation fremfor operation alene. Patienter spørger ofte deres læger, hvad lægerne selv ville vælge af behandling, hvis de fik lungekræft, og her har vi svaret, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Danmark halter ikke så meget bagefter på lungekræftområdet som frygtet Danmark har altid haltet efter Norge, når det kommer til overlevelsen ved lungekræft, men forskellen er ikke så stor, som tidligere antaget, viser ny forskning. Forskningen viser også, hvorfor der er forskel i overlevelsen, og hvad vi i Danmark måske kan gøre bedre.
Skriv en kommentar
ASCO: Lovende data fra to store kliniske forsøg til behandling af lungekræft Den stod på lungekræft gange to, da der på den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology blev fremlagt de nyeste data vedrørende behandling med durvalumab og osimertinib.
Skriv en kommentar
Lungekræftpatienter kan udvikle kroniske smerter efter operation Selv om mange patienter kan kureres for lungekræft ved et kirurgisk indgreb, kan operationen komme med en pris i form af kroniske smerter. Danske forskere har kortlagt, hvordan postoperative smerter typisk forløber og i nogle tilfælde bliver kroniske. Vi skal gå til smertebehandlingen af patienter mere individuelt, siger forsker.
Skriv en kommentar