Onkologerne i Europa, Asien og Sydamerika er gode til at bruge skræddersyet medicin, når de skal udvælge behandling. Det viser et survey, der blev lavet i 2013, og som blev præsenteret søndag på ESMO. 90 pct. af onkologerne bruger således biomarkører til at beslutte, hvad der er bedst for en patient. De mest almindeligt anvendte biomarkører er for KRAS-mutationer samt hormonreceptorstatus og HER2-ekspression. Blandt de 10 pct., der ikke bruger biomarkører, er årsagen oftest økonomisk. Til gengæld er onkologerne langt...
Unge voksne med leukæmi skal behandles som børn Undersøgelse viser, at unge voksne med akut lymfoblastisk leukæmi tåler en mere aggressive behandling, og det kan give en forbedret sygdomsfri overlevelse, når de behandles efter samme retningslinjer som børn.
Skriv en kommentar
MikroRNA modner hvide blodlegemer til kræftceller Danske forskere har bekræftet, at to typer mikroRNA er med til at regulere de hvide blodlegemers modning, og herved påvirke om de hvide blodlegemer udvikler sig til leukæmi.
Skriv en kommentar
AML-patienter har behov for individualiseret indsats Hans Beier Ommens poster-præsentation på ASH bidrager til forskeres og klinikeres viden om, hvordan de skal vurdere og bestemme den optimale behandling af AML-patienter med tilbagefald
Skriv en kommentar
Ny klassifikation sigter mod mere målrettet behandling Læger kan finde frem til de patienter, der har brug for mere målrettet behandling, hvis de benytter et nyt klassifikationssystem til diffus storcellet B-celle lymfom.
Skriv en kommentar
Granulocyttransfusioner giver ingen overlevelsesgevinst Værdien af langvarig anvendt praksis med transfusion er ikke eksisterende. Derfor vil den blive stoppet, mener den danske professor Niels Borregaard.
Skriv en kommentar
Ny viden kan ændre behandlingen af ældre patienter med CLL Data præsenteret på ASH peger på, at ældre patienter måske bør skiftes fra den gængse førstelinjebehandling til anden kombinationsbehandling
Skriv en kommentar
Høj kemodosis har ingen effekt på overlevelsen ved leukæmi I USA bliver patienter med akut myeloid leukæmi behandlet med en højere dosis kemoterapi end patienter i Europa. Et nye europæisk studie afkræfter, at den højere dosis kemoterapi skulle have en positiv effekt på overlevelsen.
Skriv en kommentar
Tvillinger hjælper til forståelsen af leukæmi Ved at sammenholde enæggede tvillingers DNA er en gruppe forskere fra Aarhus Universitetshospital kommet tættere på at forstå hvilke gener, der er ansvarlige for udviklingen af leukæmi hos ældre patienter.
Skriv en kommentar
Markør kan give hurtig viden om dannelsen af ny knoglemarv Neutrofile alfa-defensiner er et tegn på succesfuld knoglemarvstransplantation
Skriv en kommentar