De danske hospitaler oplevede i 2013 en stor stigning i antallet af patienter, der fik infektioner med multiresistente bakterier som VRE og CPE. Derimod fastholdt hospitalerne antallet af MRSA-infektioner på samme lave niveau som året før. Det skriver Statens Serum Institut på basis af årets DANMAP rapport fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet. I 2013 blev der fundet 18 prøver med CPE.bakterier hos 13 patienter. Det er lige så mange bakterieprøver som de foregående fem år tilsammen, hvor der blev fundet...

Flere bliver smittet med multiresistente bakterier på danske hospitaler Multiresistente bakterier er et stigende problem på de danske hospitaler. Tidligere kom smitten med CPE-bakterier fra udlandet, men nu tyder det på, at CPE har et dansk smittereservoir.
Skriv en kommentar
Lægemiddel trukket tilbage – ni smittet med multiresistente bakterier Lægemiddelstyrelsen trækker lægemidlet Dicillin tilbage og beder folk om at ombytte medicinen.
Skriv en kommentarForekomst af multiresistente bakterier seksdoblet på to år Selvom praktiserende læger udskriver mindre antibiotika, var der i 2014 en stor stigning i antallet af infektioner med multiresistente bakterier på danske hospitaler
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar
DSAM bakker op om Lægeforeningen i debatten om aktiv dødshjælp En legalisering af aktiv dødshjælp er ikke løsningen på de etiske dilemmaer ved livets afslutning. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der ligesom Lægeforeningen ikke støtter en legalisering af dødshjælp i Danmark. I stedet opfordrer DSAM til, at de palliative tilbud styrkes.
2 kommentarer
Nyt om voldsepisode på hospital: Politiet blev tilkaldt 16 timer før overfald på sygeplejerske Der er kommet nye oplysninger frem i sagen, hvor en kvindelig sygeplejerske blev forsøgt kvalt på Hvidovre Hospital - og hvor hendes kolleger blev udsat for vold, da de kom hende til undsætning.
Skriv en kommentar
Lægeformand om regionernes lægeplan: »Man sætter kikkerten for det blinde øje, hvad angår manglen på speciallæger« Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, hilser flere af Danske Regioners tiltag velkomne, men hun advarer samtidig mod at udhule speciallægeuddannelsen.
Skriv en kommentar
Læge overtog omstridt klinik: Tre måneder senere har hun fået forbud mod at behandle børn og unge I en privat klinik på Frederiksberg tilbydes behandling af Myalgisk Encephalomyelitis, også kendt som ME. Sygdommen er omdiskuteret i Danmark, og allerede efter få måneder har den nye ejer af klinikken, speciallæge i almen medicin Louise Rindel Gudbergsen, tiltrukket sig opmærksomhed fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
1 kommentar