En ny pris ved navn Lighedsprisen skal sætte fokus på sundhedsvæsenets favorisering og diskriminering af patienter — en diskriminering, som er afhængig af deres indkomst, uddannelse, køn, alder og bopæl. Dagens Medicin stiftede Lighedsprisen 20. oktober 2009 på konferencen ’Sociale forskelle i sundhed’, der blev afholdt i Århus. Lighedsprisen gives til initiativer, der har formået at skabe lighed eller større lighed i sundhedssektoren i Danmark. Med prisen håber Dagens Medicin, at andre vil blive inspireret til at følge de gode...

Klinik for illegale migranter får Dagens Medicins Lighedspris Med frivillige hænder og private midler har sundhedsklinikken for illegale immigranter behandlet over 1.600 patienter. I dag modtager de Dagens Medicins Lighedspris.
Skriv en kommentarHvem fortjener at få Lighedsprisen? Nu indkaldes kandidater til Dagens Medicins pris. Frist: 13. februar 2014.
Skriv en kommentar
Lighedsprisens særpris går til fynsk tolk Batool Kamil hædres med en særudgave af Lighedsprisen for at skabe større lighed i sundhedsvæsenet med sit engagement og sin professionelle tolkning.
Skriv en kommentar
Indsats for sindslidende belønnes med Lighedsprisen Idræt for Sindslidende har åbnet mange døre til idrætslivet – og modtager derfor Lighedsprisen 2013.
Skriv en kommentarHvem fortjener at få Lighedsprisen? Dagens Medicin vil gerne hædre et initiativ, som har formået at skabe lighed – eller i hvert fald større lighed – i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentarSocialsygeplejersker får lighedspris Projekt Socialsygeplejerske arbejder for at sikre, at patienter med et stofmisbrug får et godt patientforløb – både under indlæggelse og under efterfølgende rehabilitering. Og projektet har så stor succes, at det får Dagens Medicins lighedspris.
Skriv en kommentar
Indvandrermedicinsk klinik får Dagens Medicins lighedspris Den første modtager af Dagens Medicins nye Lighedspris bliver Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar