Styrelsen for Patientsikkerhed oplever et stigende antal indberetninger vedrørende læger og andet sundhedspersonale, som patienter og kollegaer mistænker for at have psykiske problemer eller misbrug af f.eks alkohol eller medicin. Det skriver Berlingske.dk. I alt er 291 sundhedspersoner, herunder 157 læger, aktuelt sat under ‘egnethedstilsyn’. Det betyder, at Sundhedsstyrelsen fører tilsyn, hvor der kan være risiko for, at de pågældende ikke arbejder forsvarligt og kan være til fare for patientsikkerheden. Det kan føre til påbud, arbejdsforbud og i værste fald...

Ny guide til sundhedsfaglige om digital behandling Styrelsen for Patientsikkerhed har netop udgivet en ny guide, der skal besvare nogle af de spørgsmål, som sundhedsprofessionelle har om digital behandling. Som udgangspunkt gælder de samme regler som for al anden behandling, men der er enkelte forhold, man skal være opmærksom på.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentar
Dansk tilsynskoks: Nordiske lande blev ikke advaret om 62 sager Sundhedsminister Ellen Trane Nørby er vred over, at Styrelsen for Patientsikkerhed har forsømt at informere de nordiske lande om 62 tilsynssager.
Skriv en kommentar
Ledelsen på Køge Sygehus får kritik for overmedicinering Brug af mere beroligende medicin end nødvendigt på grund af travlhed udløser kritik fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Tilsynssager er flere år undervejs: Imens fortsætter læger kritisabel udskrivning af vanedannende medicin Styrelsen for Patientsikkerhed har været flere år om at sanktionere nogle af de læger, som udskriver de største mængder af opioider i Danmark uden at følge vejledningen om ordination af afhængighedsskabende medicin. Imens fortsætter flere læger deres tvivlsomme ordinationspraksis. »Under al kritik,« siger sundhedsjurist om flere af sagerne.
Skriv en kommentar
Hvad skal regionerne med UTH-systemet? Her er Anders Kühnaus plan Formanden for Danske Regioner glæder sig først og fremmest over, at UTH-systemet nu er sikret overlevelse. »Det er vigtigt, at der både kan arbejdes med læring lokalt og på systemniveau, og at anonymiteten og sanktionsfriheden holdes i hævd,« siger Anders Kühnau (S).
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Først blev chefen for UTH-systemet fyret, så betalte STPS millioner for en ny patientsikkerhedsdatabase, der aldrig blev færdig Lena Graversen, tidligere mangeårig chef for UTH-systemet i Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS), står nu frem og advarer mod at afskaffe rapporteringspligten for utilsigtede hændelser. Ifølge STPS-vicedirektør droppede styrelsen at udvikle en ny patientsikkerhedsdatabase, fordi løsningen blev for dyr.
Skriv en kommentar
Det bliver nemmere at rekruttere udenlandske sundhedspersoner til Danmark En ny bekendtgørelse lemper fra 1. september reglerne for rekruttering og autorisation for blandt andre læger og sygeplejersker fra lande uden for EU.
Skriv en kommentar
Iranske sygeplejersker vinder langsomt fodfæste i sundhedsvæsenet Hurtigere sagsbehandlingstider og ændringer i krav om sprogprøve betyder, at proppen nu er røget af flasken, når det gælder iranske sygeplejersker i det danske sundhedsvæsen. Stadig flere kommer i evalueringsansættelser, der skal skaffe dem dansk autorisation, viser nye tal. Men mange kæmper stadig med at komme ind på det danske arbejdsmarked.
Skriv en kommentar
Iransk sygeplejerske: »Jeg har aldrig tænkt på at give op eller tage tilbage til Iran« Efter at have været igennem seks måneders evalueringsansættelse arbejder iranske Sepideh Mehboudi nu som sygeplejerske på Herlev Sygehus. Vejen dertil har været hård, men hun fortryder ikke, at hun med sin familie tog springet og søgte en ny tilværelse i Danmark.
Skriv en kommentar