Job som hospitals­direktør i Aarhus genopslås

Job som hospitals­direktør i Aarhus genopslås Kun seks personer har søgt om at blive direktør for Aarhus Universitetshospital. Nu genopslås jobbet.

»Jeg må jo erkende, at jeg ikke klarede fratrædelsessagen med Gert Sørensen så godt. Jeg har fået nogle ridser i lakken. Måske er det derfor, at der ikke været så mange ansøgere.«

Ordene tilhører regionsdirektør i Region Midtjylland, Jacob Stengaard Madsen.

Han – og bedømmelsesudvalget, som har skullet vurdere ansøgningerne til jobbet som ny direktør for Aarhus Universtetshospital – har frem til ansøgningsfristen 2. marts kunnet se beskedne seks ansøgningninger tikke ind i indboksen.

Og det var ikke nok for bedømmelsesudvalget med den konstituerede hospitalsdirektør, koncerndirektør Ole Thomsen, i spidsen. Udvalget har derfor ønsket stillingen genopslået, og det har direktionen i regionen været enig i, siger Jacob Stengaard Madsen.

»Der er kvalificerede kandidater iblandt de seks, bestemt. Men feltet er ikke bredt nok,« siger regionsdirektøren, der understreger, at regionen fastholder de ’tårnhøje ønsker og krav’ til en ny direktør.

»Vi får Nordeuropas største hospital, og vi har en meget ambitiøs udviklingsstrategi. Der er et meget begrænset ansøgerfelt, som kan klare en så stor opgave. Men jeg tror dog på, at der er et bredere felt end seks personer. Vi kigger jo efter egnede personer i både ind- og udland,« siger Jacob Stengaard Madsen.

Han håber, at ansøgerfeltet bliver bredere, jo længere tid, der går efter det uskønne forløb i begyndelsen af januar, hvor den afholdte direktør Gert Sørensen pludselig blev fyret. Og hvor Jacob Stengaard Madsen erkender, at han ikke klarede situationen optimalt.

Jacob Stengaard Madsen sagde dengang til Dagens Medicin, at direktionen gerne ville have ’en anden profil’, og koncerndirektør Ole Thomsen uddybede, at der havde været for megen ‘tabsretorik’, efter at hospitalet bl.a. havde afleveret børnehjertekirurgien til Rigshospitalet, den højtspecialiserede fedmekirurgi flyttede til Viborg, og to fertilitetsfunktioner blev lukket ned.

»Det er, som om der bliver hængt alt for meget fast i de ting, der går den forkerte vej, som f.eks. børnehjertekirurgien, i stedet for at vi taler vores muligheder op,« sagde han.

I det første jobopslag fremgik det da også, at regionen søgte en person, som kunne ’tale op’.

I opslaget hed det bl.a., at profilen skulle have:

  • Betydelig personlig gennemslagskraft og en stærk evne til at kommunikere, både internt og eksternt.
  • Kan forene et fokus på høj faglig kvalitet, effektiv drift og et godt og udviklende arbejdsmiljø.
  • Vedkommende skal også have talent for at bygge relationer præget af tillid og troværdighed og kan kan lede gennem dialog i respekt for lederes og medarbejderes forskellige talenter og faglighed med konstruktiv inddragelse af MED organisationen.

Jacob Stengaard Madsen regner umiddelbart med, at det nye stillingsannonce bliver næsten enslydende med den første. Hvornår den offentliggøres, og hvornår den nye søgningsfrist bliver, vil han drøfte med bedømmelsesudvalget.

Regionen har også haft et rekrutteringsbureau på opgaven med at finde en ny direktør, men Jacob Stengaard Madsen kan ikke sige, om dette samarbejde vil fortsætte.

»Det må vi også tale om,« siger han.

Kommentarer

  1. Fyringen af hospitalsdirektør virkede både kluntet og panisk. AUH er udnævnt til DKs bedste hospital i 9 år (næsten) i træk, sidste gang få mdr før fyringen. En sådan fyring er svær at “sælge” – udenforstående måtte tro at Gert Sørensen havde stjålet af kassen eller noget værre siden det skulle gå så stærkt. Så melder man ud at man ønsker en mere synlig leder og at AUH er belastet af for mange negative historier – man ønsker “troværdighed” og “gennemslagskraft” – Gert Sørensen havde begge dele, men han oversolgte ikke varen. Han var troværdigheden. Hvis man ansætter Clement Kjærsgård får man gennemslagskraft, men jeg vil bede om at man lader fagligheden bære fremfor at fylde omverdenen med positive ord der ikke er fagligt funderede. AUH sælger sig selv bedre ved at beskrive faglige succeser overfor verden end ved at ansætte en direktør der kan “tale op” i stedet for at “tale ned”. Det er fagligheden og ikke flotte ord der sælger bedst.

Skriv kommentar