Visitation øger overlevelsen for hjertestoppatienter

Visitation øger overlevelsen for hjertestoppatienter Hurtig adgang til invasivt hjertecenter med dygtige operatører er forbundet med forbedret overlevelse blandt patienter, der får hjertestop udenfor hospital, viser undersøgelse, som Tinne Tranberg præsenterer på ESC.

ROM (Dagens Medicin) – Der er ingen kobling mellem afstanden til det nærmeste invasive hjertecenter og sandsynligheden for at overleve et hjertestop udenfor hospital. Det viser resultaterne af en undersøgelse, som læge, ph.d. Tinne Tranberg har præsenteret på ESC. Undersøgelsen er baseret på data fra godt 41.000 patienter, der i perioden 2001-2013 fik hjertestop udenfor hospital og hvor genoplivning var forsøgt. Formålet med undersøgelsen var at vurdere, om afstand fra hvor hjertestoppet finder sted, til et invasivt hjertecenter med adgang...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind