Dansk succes med lokale akuthjælpere præsenteret i Rom Frivillige langelandske akuthjælperes indsats for at redde hjertepatienters liv kan være så overbevisende, at arrangørerne af verdens største hjertekongres mener, at arbejdet og resultaterne fortjener at blive delt med et internationalt publikum.

ROM (Dagens Medicin) – Brug af frivillige akuthjælpere og ny teknologi har på kort tid givet et løft til det lokale beredskab og gjort det muligt at redde liv blandt hjertestoppatienter i et tyndt befolket område af Danmark. Ved en modereret posterpræsentation har overlæge Finn Henriksen, hjertemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital, på ESC præsenteret erfaringerne fra projektet. »Knapt 200 personer spredt ud på 32 lokale hjertestarterforeninger på Langeland har fået 12 timers førstehjælpskursus. Vi kalder dem akuthjælpere. Ved lokale indsamlinger...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind