Nicolai Døllner (ND) giver i lederen i Dagens Medicin nr. 17/2015 udtryk for, at de praktiserende læger ikke er engagerede i vores plejehjemsbeboeres ve og vel. Det er slet ikke et billede, jeg kan genkende. Som det fremgår af den artikel om sagen, som også blev bragt i sidste udgave af Dagens Medicin, er vi i PLO i færd med at beskrive vores politik på området i et politikpapir. Her vil vi anbefale, at der gives mulighed for fast tilknyttede...
Psykiateren prøver at skyde budbringeren Psykiater Marianne Breds Geoffroy spreder misinformation. Det er påfaldende, at psykiaterne konsekvent undgår at deltage i en videnskabelig debat med fagets kritikere.
Skriv en kommentarPsykiatrien skylder svar I stedet for personangreb og krænkelser bør psykiatrien gå ind i en faglig debat om brugen af psykofarmaka.
Skriv en kommentarEr psykiaterne på gyngende grund? Psykiatriens udfald mod Peter Gøtzsche kan kun forstås som udtryk for, at den danske psykiatri står med ryggen mod muren, måske endda på gyngende grund.
Skriv en kommentarEr det farligt at vaccinere eller at lade være? Det er dødsensfarligt og vil være uansvarligt at afskaffe HPV-vaccinationen på et forkert grundlag. En status over de store spørgsmål omkring HPV
Skriv en kommentarHvorfor forstummede debatten om ADHD og medicin Effektiv behandling kan give stor menneskelig og samfundsøkonomisk gevinst for en særlig patientgruppe, som vi stille og roligt bliver klogere på.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar
Europa må handle nu for at sikre, at patienter ikke bliver ladt i stikken DEBAT: Hvis EU ønsker at tiltrække flere investeringer, er der brug for et moderniseret regulatorisk system med ressourcer til at sikre hurtig og videnskabeligt funderet godkendelse af kliniske forsøg og nye lægemidler, skriver Ilya Yuffa, president, Lilly International.
Skriv en kommentar
Erik Jylling og Søren Barlebo: ‘Kronikerpakker’ risikerer at fastlåse i stedet for at udvikle Med ‘kronikerpakkerne’ er der politisk sat en tydelig retning, der nemt prioriterer standardløsninger frem for udvikling og innovation. Det kan være en fælde. I stedet bør vi betragte ‘pakkerne’ som en mulig motorvej for innovation af sundhedsvæsenet, skriver Erik Jylling, lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden, og Søren Barlebo Rasmussen, partner i Mobilize Stategy Consulting.
1 kommentar
Sammenlægning af psykiatrien og somatikken må ikke få os til at slække på fagligheden Et politisk flertal har desværre valgt at sammenlægge somatikken og psykiatrien i stedet for at øge resurser til kapacitetsopbygning og behandling. For slet ikke at tale om at pleje vores kompetente personale, der fortjener ordentlige løn – og arbejdsvilkår.
1 kommentar