Ulven kommer. Det råb har vi hørt mange gange, når det drejer sig om mangel på praktiserende læger. Første gang var for 15 år siden på Samsø og lige efter i Mou i Nordjylland, hvor det ikke lykkedes at rekruttere nye læger til bemeldte områder. Problemet blev delvist løst af, at befolkningen også fraflyttede områderne, og så kunne enderne lige akkurat mødes – og så blev ulvealarmen delvist afblæst – i hvert fald i magtens centrum, hvor initiativerne var få...
Debat: Lægerne mod folket? Dansk Selskab for Almen Medicins arrogance over for folket i spørgsmålet om for og imod frivillige vacciner er forbløffende, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
4 kommentarerLad os sammen løse lægemanglen Lægeforeningens formand opfordrer sundhedsminister Magnus Heunicke til at tage imod forslag, der hurtigt kan lægemangel i almen praksis – og droppe tankerne om en ’tjenestepligt’ for nyuddannede læger
Skriv en kommentarJo, patienterne har brug for en reform Alt for mange patienter oplever, at der ikke er et trygt og godt samspil mellem sygehuset og de primære aktører i primærsektoren.
Skriv en kommentarUanstændigt og fornærmende forslag! Populistiske forslag gavner ikke patienterne, og de opfattes som latterlige af de professionelle.
1 kommentarVi må rette op på skævhederne Vi risikerer derved at bruge ressourcerne på de raske. Er det retfærdighed?
Skriv en kommentarQuick fixes for praksis ønskes! PLO og regionerne må være meget kreative for at finde utraditionelle løsninger til den enkelte læge.
Skriv en kommentarDet nære, farlige sundhedsvæsen Det ’nære sundhedsvæsen’ er blevet sundhedsvæsenets redning. Men der er grund til virkelig at tænke sig om.
2 kommentarerNok er nok Hvis lovene og beslutningerne er decideret skadelige for folkesundheden, er det vores pligt som sundhedsprofessionelle at råbe 'nok er nok'.
Skriv en kommentar
Samlet ledelse kan skabe sammenhæng Her er et forslag til sundhedsministeren og innovationsministeren til at skabe sammenhæng i sundhedsvæsenet: Etablér sundhedsklynger organiseret med afsæt i (akut)hospitalerne, og ledet af en praktiserende læge, en stærk hjemmesygeplejerske og en person fra hospitalsledelsen. Klyngeledelsen refererer til regionen og har stor indflydelse på klyngens hospital.
9 kommentarer