5-10 pct. af den danske befolkning lider af behandlingskrævende, kroniske smerter. Det har store omkostninger for den enkelte og for samfundet, men hvis man kan sætte ind tidligt, kan mange slippe for, at smerterne bliver kroniske, og arbejds- og funktionsevnen bliver nedsat. Derfor har Danske Regioner gennemført en medicinsk teknologivurdering (MTV) for at se på, hvordan man kan identificere den patientgruppe og sætte ind med tidlig behandling. Det skriver Danske Regioner. Ifølge både patienter og sundhedspersonale er forløbene for smertepatienterne...

DR beklager artikel om medicinsk cannabis’ manglende effekt på smerter Klager fra smerteforskere får nu DR til at beklage og ændre ordlyden i artikel, som beskrev medicinsk cannabis som værende uden effekt på smerter.
Skriv en kommentar
Smertelæge: »Medicinsk cannabis er uberettiget blevet dæmoniseret« Flere medier har rapporteret, at cannabis i følge en stor international meta-analyse ikke har nogen smertelindrende effekt. Men det er en misforståelse af analysens konklusion og en uberettiget dæmonisering af medicinsk cannabis, mener pensioneret overlæge i palliativ behandling, Torben Ishøy.
7 kommentarer
Styrelse indfører skærpet indberetningspligt for smertemiddel Advarsler fra smertelæger får Lægemiddelstyrelsen til at efterspørge yderligere data om risiko for afhængighed ved brug af Tramadol.
1 kommentar
Læger advarer mod afhængighed ved brug af udbredt smertemedicin Information om lav risiko for afhængighed ved brug af tramadol er misvisende, mener smerteeksperter.
1 kommentar
Læger kan ordinere medicinsk cannabis i 2018 Som et led i satspuljeaftalen er det blevet besluttet at afsætte midler til en forsøgsordning, hvor patienter med f.eks. multipel sklerose eller kræft kan få lægeordineret medicinsk cannabis.
Skriv en kommentarForbruget af stærke opioder er konstant Forbruget af morfin er steget i 2009-2013 men opvejes af et fald i forbruget af oxycodon og en række andre stærke opioider. Til gengæld er forbruget af det svagere opioid tramadol vokset markant.
Skriv en kommentarMediegyser om danskernes brug af morfinlignende lægemidler Det er i den grad tiltrængt at få undersøgt morfinforbruget ordentligt, så forbruget kan diskuteres på et sagligt grundlag.
Skriv en kommentarStorforbrugere køber Ketogan for egen regning Ca. halvdelen af brugerne fortsat med at købe Ketogan, selvom midlet i 2013 mistede det generelle tilskud.
Skriv en kommentarSmertestillende midler kan let forveksles Både sundhedspersoner og patienter forveksler lægemidler indeholdende oxycodonhydrochlorid, fordi de fås som forskellige præparater med næsten identiske navne og pakninger.
Skriv en kommentar