Pakkeforløbet blev første gang udgivet i 2012, hvor feltet var helt nyt, og man manglede viden og erfaring. I mellemtiden har almen praktiserende læger og sygehuse fået erfaring med at implementere pakkeforløbet, og der er lavet større undersøgelser af området. Derfor har Sundhedsstyrelsen set på pakkeforløbet igen sammen med fagfolk fra de faglige miljøer, regioner og patientforeninger. Det er vigtigt med tidlig opsporing, fordi jo hurtigere man bliver udredt og kommer i den rette behandling, jo bedre bliver prognosen for...

Sundhedsstyrelsen styrer stadig stædigt uden om sit ansvar Nu må Sundhedsstyrelsen stoppe med at snakke udenom og sluge de nødvendige kameler, så vi kan komme videre, for det er svært at være praktiserende læge i den nuværende situation, skriver overlæge Klavs Würgler Hansen.
2 kommentarer
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Læger undersøger sammenhæng mellem type 2-diabetes og brystkræft Der er indikationer på, at brystkræft og type 2-diabetes har en risiko-kobling. Det skal danske forskere nu undersøge.
Skriv en kommentar
Rapport: Behov for et samlet billede af kvaliteten på kræftområdet Der mangler viden om det samlede forløb hos kræftpatienter, især den del der foregår uden for sygehuset. Det konkluderer en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse. DMCG bakker op om behovet for et mere fyldestgørende billede af kvaliteten.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i ny vejledning: Mistanke om lungekræft kan gradbøjes Ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen annullerer reelt tidligere udmelding fra styrelsen om, at selv den mindste mistanke om lungekræft skal udløse henvisning til et diagnostisk pakkeforløb.
1 kommentar
Læger glæder sig over skrottet vejledning: »Vi var i fare for at blive klynget juridisk op på en vejledning, vi ikke følte var faglig korrekt« Sundhedsstyrelsens beslutning om at skrotte vejledningen for behandling af patienter med akutte og atypiske brystsmerter vækker glæde blandt læger, som befinder sig i sundhedsvæsenets forreste linje. DSAM efterlyser nu en ny vejledning på området, men det indgår ikke i Sundhedsstyrelsens planer.
Skriv en kommentar
Udredningstiden på den mest dødelige kræftsygdom hos børn og unge skal halveres Forskere vil med nyt online værktøj halvere udredningstiden hos børn og unge med hjernetumorer. Skal værktøjet lykkes i almen praksis, kræver det ifølge Bolette Friderichsen, formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, enkelte justeringer.
Skriv en kommentar
Yngre læger i Nordjylland ønsker fleksibilitet i uddannelsesforløb – regionen er lydhør, men har flere hensyn at tage Sundhedsstyrelsen har overtrumfet et ‘nej’ fra Region Nordjylland og finder, at hensynet til det lægedækningstruede område vejer tungest, hvorfor en ung læge får lov til at flytte uddannelsessted til Thisted fra Aalborg. De yngre læger håber på mere fleksibilitet fra regionen, men uddannelseschef mener, at fleksibilitet også har konsekvenser. Hun er dog lydhør inden for de overordnede rammer og muligheder.
Skriv en kommentarPraktiserende læger kæmper med at opdage kræft i bugspytkirtlen Når personer, der senere får stillet diagnosen bugspytkirtelkræft, henvender sig for første gang til deres praktiserende læge, mistænker lægen kun i en tredjedel af tilfældene, at årsagen til patientens symptomer skyldes kræft. Studiet siger dog ikke noget om kausalitet, pointerer forsker.
Skriv en kommentarSST vil forbedre indsatsen omkring underernæring hos patienter og ældre borgere Sundhedsstyrelsen har netop udgivet en ny vejledning, hvori de beskriver, hvordan kommuner, sygehus og almen praksis sammen kan styrke indsatsen for borgere og patienter, der har gavn af en ernæringsindsats.
Skriv en kommentarKræftpatienters mistanke rummer mulighed for at øge kvaliteten i udredning Dansk studie viser, at når patient og læge er enige om, at der kan være mistanke om kræft ved første lægekonsultation, så kommer patienten hurtigt til specialiseret udredning. Men i de tilfælde, hvor ingen eller kun patienten har mistanken, går der markant længere tid, før diagnosen stilles.
1 kommentar