Den mangeårige debat for og imod et akutspeciale ser ud til at være på vej til enden: Sundhedsstyrelsen indstiller nemlig nu til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), at ’der oprettes et nyt speciale i akutmedicin i Danmark’. Det skriver styrelsen i en anbefaling, som Dagens Medicin har fået aktindsigt i. Formelt anbefaler Sundhedsstyrelsen Det nationale Råd for Lægers Videreuddannelse – der skal holde møde 8. juni – at det bliver indstillet til sundhedsministeren, at akutspecialet oprettes. Blandt argumenterne er: Akutafdelinger kan...

Udspil til sundhedsreform løser ikke akutafdelingernes problemer To ledende akutoverlæger mener, at regeringens forslag om 5-10 ekstra akutbiler er uopfindsomt. Mens Christian Skjærbæk fra Regionshospitalet Randers ønsker innovative projekter, der kan bringe akutfolkene ud i borgernes hjem, ønsker Jørn Munkhof Møller fra Aalborg Universitetshospital løsninger som f.eks. én indgang til kommunen.
Skriv en kommentar
Akutlæge: »Vi vil til enhver tid prioritere patienter med størst behov« Akutmediciner Christian Skærbæk mener, at læger altid vil prioritere patienter med det største behov. Hvis kapacitetsproblemer gør det nødvendigt at prioritere anderledes, må myndighederne diktere, hvordan det skal ske, siger han.
Skriv en kommentar
Formand for akutlægerne: En akutmodtagelse i Køge uden hjertelæger er en dårlig løsning Trods fire nyansatte yngre læger til at løse problemet med en lukket hjerteafdeling i Køge, er formanden Dansk Selskab for Akutmedicin ikke imponeret.
Skriv en kommentar
Akutlæger glæder sig over »visionært« akutudspil fra regionerne Danske Regioners bud på fremtidens akutområde med tanker om én fælles indgang til området og en ny sygeplejeuddannelse begejstrer formand for Dansk Selskab for Akutmedicin.
Skriv en kommentar
Nyt om voldsepisode på hospital: Politiet blev tilkaldt 16 timer før overfald på sygeplejerske Der er kommet nye oplysninger frem i sagen, hvor en kvindelig sygeplejerske blev forsøgt kvalt på Hvidovre Hospital - og hvor hendes kolleger blev udsat for vold, da de kom hende til undsætning.
Skriv en kommentar
Læge overtog omstridt klinik: Tre måneder senere har hun fået forbud mod at behandle børn og unge I en privat klinik på Frederiksberg tilbydes behandling af Myalgisk Encephalomyelitis, også kendt som ME. Sygdommen er omdiskuteret i Danmark, og allerede efter få måneder har den nye ejer af klinikken, speciallæge i almen medicin Louise Rindel Gudbergsen, tiltrukket sig opmærksomhed fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
1 kommentar
Akutselskab vil have KBU-læger ud af akutafdelingerne: Tre cheflæger går kontra Fremtidens akutafdelinger bliver uden KBU-læger, hvis det står til Dansk Selskab for Akutmedicin. Det er for usikkert for patienterne og risikerer at knække lægerne, mener de. Tre akutmedicinske cheflæger er lodret uenige.
2 kommentarer
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
Juridiske eksperter om lægeligt kørselsforbud: Vi risikerer, at folk ikke går til lægen Eftersom vi ikke ved, om det vil føre til færre overtrædelser af det lægelige kørselsforbud eller ej, hvis politiet automatisk får det at vide, bør vi respektere fortroligheden mellem læge og patient. Det mener sundhedsjurist Kent Kristensen og professor i strafferet Nicolaj Sivan Holst, der begge vurderer, at det vil kunne afholde folk fra at gå til lægen, hvis politiet automatisk får besked.
2 kommentarer
Læger undrer sig: Nyt kolesterolsænkende lægemiddel bruges næsten ikke i Skandinavien Lægemidlet bempedoinsyre kan være en behandlingsmulighed til patienter med højt kolesterol, der ikke kan tåle behandling med statiner, mener hjertelæger fra Aabenraa Sygehus. De undrer sig over, at lægemidlet næsten ikke bruges i Danmark eller i de øvrige skandinaviske lande.
1 kommentar
Centrale aktører mødtes for at diskutere danskernes brug af opioider Dagens Medicin var med, da en lang række eksperter fra universiteter, hospitaler, styrelser, myndigheder, stenbros-jurister og interesseorganisationer for nylig mødtes på Københavns Universitet for at diskutere den aktuelle situation for opioider i Danmark.
Skriv en kommentar