Styrelsen for Patientsikkerhed modtog sidste år 2.000 indberetninger om fejl med medicinske plastre. Det skriver Fagbladet FOA. Langt de fleste fejl blev begået i ældreplejen. 1.600 ud af de 2.000 fejl skete i plejeboliger, hjemmeplejen eller i hjemmesygeplejen i 2015. De mange indberetninger gør fejl med medicinske plastre til én af de mest udbredte medicinfejl i det danske sundhedsvæsen. Problemerne med de medicinske plastre opstår oftest, når plasteret skal skiftes: Personalet glemmer at påsætte et nyt plaster, glemmer at fjerne det...

UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
STPS-direktør deler ikke lægernes modvilje mod forbeholdt virksomhedsområde for sygeplejersker Læger og sygeplejersker er stadig uenige, om sygeplejersker skal have et forbeholdt virksomhedsområde. Lægeforeningen peger på problemer for patientsikkerheden og risiko for unødvendigt ekstraarbejde for læger. Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) forstår ikke postyret.
1 kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Svar fra styrelse om tolkegebyr skaber flere spørgsmål Efter lang ventetid har Johan Ludvig Reventlow fået svar fra Styrelsen for Patiensikkerhed på sit bekymringsbrev om tolkegebyr. Men svaret skaber flere spørgsmål, end det opklarer, mener den praktiserende læge.
3 kommentarerStyrelsen for Patientsikkerhed skal tjekke Sundhedsplatformen Flere læger mener, at medicinmodulet i Sundhedsplatformen kan være en trussel mod patientsikkerheden. På bl.a. den baggrund, vil Styrelsen for Patientsikkerhed undersøge Sundhedsplatformen.
Skriv en kommentarPræhospital leder: Klagesager bør vurderes af sagkyndige med relevant baggrund Jurist i det præhospitale beredskab i Region Hovedstaden måtte søge aktindsigt for at få afklaret, at afgørelse i klagesag omkring et meningitisdødsfald var truffet af en kontorchef, der er speciallæge i samfundsmedicin.
1 kommentar
Vangsted: Flere læger vil komme i søgelyset Skærpede tilsynsregler betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed hurtigere kan gribe ind, hvis der er fare for patientsikkerheden. Det betyder, at flere læger vil komme i styrelsens søgelys, siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentarStyrelse undersøger mere simpel rapportering af utilsigtede hændelser Styrelsen for Patientsikkerhed vil undersøge, om rapporteringspligten af utilsigtede hændelser er for tung i forhold til, hvad man får ud af alle anstrengelserne. Arbejdet kan føre til en lovændring.
Skriv en kommentarStyrelse politianmelder hjerneskadet psykiater Styrelsen for Patientsikkerhed vil have belyst, hvilken rolle omstridt psykiaters behandling har haft i dødsfald blandt patienter.
Skriv en kommentar
Løhde: Læger skal nemmere kunne stoppes Læger og andre sundhedspersoner, der udsætter patienterne for fare, skal nemmere kunne fratages deres autorisation. Sundhedsminister Sophie Løhde (V) er på vej med en strammerpakke.
Skriv en kommentar
Tilsynssager er flere år undervejs: Imens fortsætter læger kritisabel udskrivning af vanedannende medicin Styrelsen for Patientsikkerhed har været flere år om at sanktionere nogle af de læger, som udskriver de største mængder af opioider i Danmark uden at følge vejledningen om ordination af afhængighedsskabende medicin. Imens fortsætter flere læger deres tvivlsomme ordinationspraksis. »Under al kritik,« siger sundhedsjurist om flere af sagerne.
Skriv en kommentar