Hvis en stor gruppe patienter med stærkt forhøjet kolesterol i blodet eller aterosklerotisk hjertekarsygdom (ASCVD) skal behandles livslangt med den nye klasse af PCSK9-hæmmere, så er prisen alt for høj. Det konkluderer en gruppe amerikanske forskere i en artikel i tidsskriftet JAMA. PCSK9-hæmmere som f.eks. Repatha (evolocumab) og Praluent (alirocumab) koster ifølge undersøgelsen årligt 14.000 US dollars pr. patient (ca.94.000 kr), hvilket ikke er kosteffektivt til behandling af familiær hyperkolesterolæmi (FH) eller aterosklerotisk hjertekarrsygdom. Forskerne vurderer lægemidlerne ud fra analysemetoden...
Fagfolk kritiserer ændret tilskud til hjertepatienter Dansk Cardiologisk Selskab og Hjerteforeningen klager over ændring i tilskud til hjertemedicin. Det får dog ikke Medicintilskudsnævnet til at genoverveje sin beslutning.
Skriv en kommentarPrioriteringsinstitut anbefaler længere forebyggende behandling med Brilique Det britiske prioriteringsinstitut NICE anbefaler en forlængelse af den forebyggende hjertekarbehandling med AstraZenecas lægemiddel Brilique (ticagrelor) fra et til tre år - men med lavere dosis.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Kæmpe studie af babyhjerter baner vej for ny viden om hjertefejl Verdens største studie af babyhjerter har ført en række nye fund med sig. Flere af børnene i studiet skal følges resten af livet, og projektet skal føre til bedre opsporing og behandling i fremtiden, siger lægerne bag forskningen.
Skriv en kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Nye krav på Riget: Læger skal bestå denne test for at operere På Rigshospitalet skal læger under uddannelse i karkirurgi bestå stimulationstest, før de får lov at operere på patienter. Det er det eneste rigtige, fortæller overlæge.
Skriv en kommentar
Nye antidoter til NOAK-midler på vej Første modgift til NOAK-midlerne Eliquis og Xarelto har fået en positiv anbefaling af det europæiske lægemiddelagentur EMA. Kardiolog ser det som godt nyt for patienterne.
Skriv en kommentar
Peter Riis Hansen er ny klinisk professor i kardiologi Overlæge Peter Riis Hansen glæder sig til, at han som professor i kardiologi kan udbygge sine forskning om betydningen af inflammation for hjertesygdomme.
Skriv en kommentar
Hjertepatienter med depression og angst bliver overset Hver femte patient med iskæmisk hjertesygdom rapporterer symptomer på depression og/eller angst på et niveau, hvor det bør behandles. Med en stigende forekomst af patienter med iskæmisk hjertesygdom er der øget behov for behandling og systematisk screening af hjertepatienter for psykologisk komorbiditet, mener professor i kardiologisk psykologi.
Skriv en kommentar