Størstedelen af anmeldte corona-arbejdsskader er fra sundhedspersonale Næsten 75 pct. af alle anmeldelser om arbejdsskade som følge af COVID-19 er fra sundhedsansatte, viser en ny opgørelse. »Vi behandler sagerne hurtigt,« siger afdelingschef i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring Heike Duus Damkjær.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) har modtaget 417 anmeldelser fra sundhedspersonale om arbejdsskader relateret til corona-virus, skriver AES på sin hjemmeside. Der er indtil videre oprettet 565 anmeldelser, hvor 74 pct. er fra personer, der arbejder på hospitaler, hjemmehjælp, plejehjem eller andet sundhedspersonale. Præcist hvor mange læger, der har anmeldt corona som en arbejdsskade, vil AES ikke oplyse.   »De tilskadekomne, der indtil nu har fået anerkendt en sag, har arbejdet i brancher, hvor man har hyppig, direkte kontakt med COVID-19-smittede. Af hensyn...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind