Hver ottende ældre over 74 år har dårlig mental sundhed, men nu viser et nyt litteraturstudie, at især sociale aktiviteter kan få ældre til at trives bedre. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. Studiet er udarbejdet af Aarhus Universitet for Sundhedstyrelsen og viser blandt andet, at der skal være et klart fokus på det sociale element i aktiviteter til ældre, hvis deres trivsel skal forbedres. »Vi kan se, at det er vigtigt, at man fokuserer på det sociale i aktiviteterne. Men det...

Studie kortlægger ældres udfordringer ved håndtering af medicin Ældre borgere er ofte i behandling med mere end en håndfuld lægemidler på samme tid. Nyt dansk studie kortlægger, hvad der bekymrer de ældre i forhold til deres medicinhåndtering, og hvordan læger muligvis kan hjælpe deres patienter til ikke at være nervøse for at komme til at gøre noget forkert.
Skriv en kommentar
Pilotprojekt i Odense: 90 pct. af plejehjemsbeboere undgår tur på hospitalet En hospitalslæge og en kommunal akutsygeplejerske kører begge ud, når der bliver tilkaldt en ambulance til en plejehjemsbeboer i Odense. I 90 pct. af tilfældene kan den ældre undgå en tur med ambulancen ind til hospitalet og i stedet blive behandlet på plejehjemmet.
Skriv en kommentar
Nyt deldøgnsafsnit aflaster Akutmodtagelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital Med oprettelsen af et subakut deldøgnsafsnit på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er det lykkedes at konvertere 20 pct. af de akutte indlæggelser til ambulante forløb og skabe mere meningsfulde forløb for de ældre borgere. I centrum står et nyt samarbejde mellem kommunale akutteams, almen praksis og hospitalet.
Skriv en kommentar
COVID-19 sætter skub i tværsektorielt samarbejde Et øget pres på hospital, kommuner og almen praksis som følge af COVID-19 har det seneste år intensiveret samarbejdet mellem de tre parter i hovedstaden. I slutningen af 2020 udmøntede det sig i en formel aftale, der skal modvirke unødig overbelastning af Akutmodtagelsen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.
Skriv en kommentarStore regionale forskelle ved brug af udvidet kognitiv undersøgelse bekymrer Syddanmark og Nordjylland er blevet bedre til at registrere udvidet kognitiv undersøgelse ved udredning af demens, men regionerne halter stadig efter de andre, viser seneste årsrapport. Det bekymrer styregruppe.
Skriv en kommentarGeriatrisk afdeling fra OUH rykker kontrolbesøg hjem til patienterne Et udgående team fra geriatrisk afdeling på OUH besøger patienter, der er udskrevet til kommunale rehabiliteringstilbud. Det forebygger genindlæggelser og giver mere tryghed.
Skriv en kommentar
Demente får alarmerende meget medicin Ældre med demens får væsentligt flere typer lægemidler samtidigt end ældre uden demens. Det skaber bekymring i Nationalt Videnscenter for Demens, da ældre med demens kan have svært ved at reagere på bivirkninger.
Skriv en kommentarDemensramte må vente op til et år på diagnose Lange ventetider er virkeligheden på flere demensafdelinger.
Skriv en kommentar
Hospital og kommune i tæt samarbejde om borgere mellem hjem og indlæggelse Frederiksberg Kommune har samlet Døgnrehabiliteringen på det lokale hospital, der sikrer de nødvendige lægelige kompetencer.
Skriv en kommentar