På området for sclerose starter det godt, men ender skidt. I årsrapporten for 2020-2021 fra Sclerosebehandlingsregistrets bliver målene for registrets første og fundamentale indikatorer for tidligt opstart af behandling og EDSS-scoring opfyldt. Faktisk ses der en fremgang i behandlingsstart for nydiagnosticerede patienter med RRMS, hvor andelen, der kommer i behandling inden for seks måneder, stiger fra 87 pct. i 2018/2019 på landsplan til 89 pct. perioden efter frem til 92 pct. i seneste periode, 2020/2021. Herefter begynder problemerne med målopfyldelse...
SAH: Hurtig behandling af hjernehindeblødning Neurokirurgiske afdelinger lever op til standarder for behandling af patienter med hjernehindeblødning, viser årsrapport fra Dansk Apopleksiregister.
Skriv en kommentarApopleksi: Høj andel får tilbudt revaskulariserende behandling Næsten hver fjerde patient med blodprop i hjernen tilbydes trombolyse eller endovaskulær behandling, men der er plads til forbedringer, påpeger styregruppe for Dansk Apopleksiregister.
Skriv en kommentarRegionale variationer i udredning af forbigående blodpropper i hjernen Hurtig udredning af patienter med såkaldt TIA har ikke samme bevågenhed overalt i landet, viser årsrapport fra Dansk Apopleksiregister.
Skriv en kommentarSådan finder vi Danmarks Bedste Hospitaler 2023 Dagens Medicin analyserer hvert år kvalitetsdata fra danske hospitaler og finder de bedste til behandlinger og undersøgelser inden for en række sygdomsområder.
Skriv en kommentar
Her er alle vinderne af Danmarks Bedste Hospitaler 2023 Få overblikket over årets kåring af Danmarks Bedste Hospitaler, hvor tre hospitaler i Jylland vinder i de tre overordnede hovedkategorier.
1 kommentar
Forskelle uden konsekvens ANALYSE Hvorfor ser vi de samme forskelle i kvaliteten af undersøgelser og behandlinger år efter år i den kliniske kvalitetsdatabaser, tilsyneladende uden konsekvenser for de afdelinger, som bliver ved med at skille sig negativt ud?
Skriv en kommentar
Vinder: »Det handler om hele tiden at være en attraktiv arbejdsplads« For andet år i træk vinder Aalborg Universitetshospital for sin behandling af akut leukæmi. Kåringen tilskriver Marianne Tang Severinsen, professor og overlæge ved Hæmatologisk Afdeling, blandt andet en lille afdeling, hvor de har et særligt godt kendskab til patienterne.
Skriv en kommentar
Vinder: »Vi har et fantastisk samarbejde mellem sygeplejersker og læger« Torgny Wilcke er overlæge på Lungemedicinsk Afsnit, Gentofte Hospital, som i år har erobret førstepladsen i disciplinen behandling af KOL.
Skriv en kommentar
Vinder: »Vi har fået hurtigere og mere ensartet kirurgi og patientforløb« Det er så enkelt og så svært, siger Lasse Bro, overlæge på Urinvejskirurgisk Afdeling og specialeansvarlig for blærekræft, om den tilgang, der har gjort Odense Universitetshospital til årets vinder i behandling af blærekræft.
Skriv en kommentar
Vinder: »Vi arbejder løbende og målrettet på at forbedre vores klinik« Hanne Tillingsøe er ledende overlæge på Hukommelsesklinikken på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, der sammen med Viborg vinder for bedst til behandling af demens.
Skriv en kommentar
Vinder: »Patienternes liv skal være langt og godt« Jens Juel Christiansen er ledende overlæge på Klinik for Diabetes- og Hormonsygdomme, Regionshospitalet Gødstrup (Tidligere Hospitalsenheden Vest). Afdelingen er i år kåret som bedst til behandling af voksendiabetes.
Skriv en kommentar