Hver femte patient med prostatakræft kan med fordel følges af egen læge efter overstået operation og strålebehandling. Det er erfaringerne fra et projekt i Region Midtjylland, som har involveret de urologiske afdelinger på sygehusene i Aarhus, Viborg og Holstebro, regionens praktiserende læger og regionen. Speciallægerne kan udnytte ressourcerne bedre og får mere tid til de patienter, der har stort behov for kontroller. Patienterne kan følges lokalt hos egen læge og behøver ikke opsøge specialafdelingerne. Og de praktiserende læger bevarer den...

Korsørlæger holder tæt kontakt til deres kræftpatienter De tre læger og personalet i Lægecenter Korsør bruger enkle håndgreb til at fastholde kontakten til de patienter, der har fået en kræftdiagnose.
Skriv en kommentarSygehus og praksis samarbejder om kræftpatienterne Fokus på patienten og et tæt samarbejde mellem afdelingerne og med almen praksis er væsentlige omdrejningspunkter for kræftdiagnostik og -behandling på Sygehus Lillebælt, Vejle
Skriv en kommentarHenrik Kehlet: Kvalitetsvurdering af kræftkirurgi er gået i stå Der er behov for løbende monitorering og analyser af kvaliteten af kræftkirurgien, mener professor Henrik Kehlet, Rigshospitalet
Skriv en kommentar
Eksperthold på vanskelig rejse Dagens Medicins kræftrejsehold har afleveret deres bud på initiativer på kræftområdet i det danske sundhedsvæsen, som de mener fortjener større udbredelse
Skriv en kommentar
Rejseholdet: Sådan bekæmpes kræft Bedre samarbejde mellem sektorerne i sundhedsvæsenet, tidligere diagnostik og mere hensigtsmæssig anvendelse af data er højt på dagsordenen.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse sender ti anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen Der er behov for bedre sammenhæng mellem de forskellige sektorer, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse. Derfor har foreningen offentliggjort 10 anbefalinger til Sundhedsstrukturkommisionen.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar
Nyt nationalt forskningscenter vil spore kræft-tilbagefald fra blodprøver Forskere fra Aarhus Universitetshospital vil gøre op med at spore kræft-tilbagefald med dyre scanninger og satser på at finde dem via kræft-DNA i blodprøver. Deres første blodtest til tarmkræft er så lovende, at et nationalt forskningscenter skal udbrede testen til alle kræftformer.
3 kommentarer