Juni 2018 Sundhedsstyrelsen udsender en ny, opdateret version af lungekræftpakken, som skal være implementeret senest 1. april 2019. Den nye version betyder, at røntgen af thorax afskaffes som første undersøgelse, hvis egen læge ønsker at henvise en patient til kræftpakkeforløb. Ved konkret mistanke om lungekræft er første undersøgelse nu højdosis CT-scanning med kontrast. Pakken indeholder et sæt kriterier for, hvornår lægen ‘bør overveje’ henvisning til lungekræftpakke, og et sæt kriterier for, hvornår lægen ‘skal henvise’. Indførelsen af ‘bør overveje’ sker...
Svært at leve op til skærpede retningslinjer Praktiserende læger skal sende patienter, hvor der er den mindste mistanke om lungekræft, videre til et diagnostisk pakkeforløb. Men det rækker hospitalernes kapacitet næppe til.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i ny vejledning: Mistanke om lungekræft kan gradbøjes Ny vejledning fra Sundhedsstyrelsen annullerer reelt tidligere udmelding fra styrelsen om, at selv den mindste mistanke om lungekræft skal udløse henvisning til et diagnostisk pakkeforløb.
1 kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar
Usikkerhed om lungekræfthenvisninger skaber bekymring i almen praksis En skrivelse fra Sundhedsstyrelsen har siden 28. februar skabt usikkerhed om, hvorvidt egen læge ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal sende patienten videre til udredning i et diagnostisk kræftpakkeforløb.
2 kommentarer
Praktiserende læge: Sundhedsstyrelsen må påtage sig sit ansvar De praktiserende læger ender med at sidde tilbage med aben, så længe de kliniske retningslinjer for henvisning til udredning af lungekræft ikke matcher virkeligheden. Det mener Bolette Friderichsen, praktiserende læge og næstformand i DSAM.
Skriv en kommentar
Fredberg-sag sætter spørgsmålstegn ved hospitalsansattes ytringsfrihed Frygt for konsekvenserne af at ytre sig offentligt om problemer på arbejdspladsen præger hverdagen på flere hospitaler i Region Midtjylland.
2 kommentarer
Officielt: Region Midtjylland fyrer koncerndirektør efter amputationsskandalen Amputationsskandalen i Region Midtjylland koster koncerndirektør Ole Thomsen jobbet. Det er vedtaget på et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde, der også bød på opbakning til yderligere undersøgelser og en planlagt styrkelse af karkirurgien.
Skriv en kommentar
Danske intensivafdelinger modstod presset fra COVID-19 Kvaliteten af behandlingen på danske intensivafdelinger har været uforandret høj gennem COVID-19-pandemiens første bølge, viser ny årsrapport fra Dansk Intensiv Database.
Skriv en kommentar
OUH holdt dødeligheden blandt COVID-19-patienter i respirator på et lavt niveau Årsrapporten fra Dansk Intensiv Database viser markant lavere dødelighed blandt COVID-19-intensivpatienter, der kom i respiratorbehandling i Region Syddanmark, end i de øvrige regioner.
Skriv en kommentar
RKKP-direktør: »Pandemien har tydeliggjort behovet for nye datamålepunkter« COVID-19-pandemien er ikke kun en udfordring for det danske sundhedsvæsen, men også for den måde som data indsamles og anvendes på, mener Jens Winther Jensen, direktør for Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram.
Skriv en kommentarLavdosis CT-sagen har vist sig ubegrundet, men hvad med ‘sagen’ om Mahican Gielen? Er sagen om fyringen af ledende overlæge Mahican Gielen blevet 'glemt', uden at dem, der helt uberettiget fyrede hende, skal stå til regnskab for deres handling?
1 kommentar