Godt 80 pct. af mænd behøver ikke at få tjekket deres psa (prostata-specifikt antigen) før 10 år efter deres første test, den såkaldte ’baseline’. Det er en af konklusionerne i et dansk studie, der netop er blevet publiceret i European Urology. Studiet, der er det hidtil største af sin slags viser, at psa-testen, der ofte bliver skældt ud for at føre til overbehandling, kan bruges til at inddele mænd i risikogrupper. »Jeg tror, at grunden til at der er så...

Danske bidrag på ESMO imponerer Danskere forskere havde kufferten fyldt med interessante forskningsresultater, da de tog til årets største kræftkongres på europæisk jord. Her kommer et overblik over de danske bidrag til ESMO. Heriblandt store medicinske forskningsresultater ved livmoderkræft og ved solide tumorer med HER2-mutation.
Skriv en kommentar
Læger får millionbevillinger til at forske på deltid Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt knap 9 millioner kroner til seks klinikere, der nu får mulighed for at forske ved siden af deres arbejde på hospitalerne.
Skriv en kommentar
Formand om stop af kliniske forsøg: »Patienterne vinder kun ved, at vi undersøger, hvilken medicin der er bedst at bruge« Det ærgrer Sanne Møller Thysen, formand for Lægeforeningens Forskningsudvalg, at det ikke længere er muligt at bruge registerdata til kliniske forsøg af godkendt medicin. Hos Lægemiddelstyrelsen er de blevet kontaktet af frustrerede forskere, som har projekter, der er sat i stå.
Skriv en kommentar
Danish Diabetes and Endocrine Academy uddeler tre forskerpriser Der er blevet uddelt to 'Early-Career Researcher Awards' samt en 'Research Education and Networking Award' af Danish Diabetes and Endocrine Academy.
Skriv en kommentar
Ny professor på Rigshospitalet skal teste de gængse intensivbehandlinger Morten Hylander Møller er ny professor ved Københavns Universitet og Rigshospitalet. Hans forskningsfokus vil være på, at patienter på intensivafdelinger får behandlinger, som giver værdi for patienter, pårørende, sundhedsvæsenet og samfundet.
Skriv en kommentar
Arbejdsgruppe kommer med anbefalinger til at styrke dansk klinisk forskning I forbindelse med regeringens Life Science-strategi i 2021 blev der nedsat en arbejdsgruppe, som skulle afdække barriererne for klinisk forskning i Danmark. Arbejdsgruppen er nu kommet med deres rapport med tre konkrete anbefalinger til, hvor Danmark skal gøre det bedre for fortsat at være et attraktivt land at lave klinisk forskning i.
Skriv en kommentar
Boost til Region Sjælland: 55 mio. kr. til sundhedsinnovation fra EU Med 55 mio. kr. i EU-støtte til 4 nye forsknings- og innovationsprojekter øger Region Sjælland sin innovationskraft. Projekterne er styret af forskere fra Sjællands Universitetshospital, der i løbet af det seneste år har hentet ca. 146 mio. kr. til nye sundhedsprojekter.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens designer effektiv kræftmedicin Forskere fra Evaxion Biotech sammen med en række danske forskere fra bl.a. CCIT anvendt kunstig intelligens til at udvikle en behandling til patienter med metastatisk modermærkekræft. Det første studie med behandlingen viser lovende resultater.
Skriv en kommentar
God tid forbedrer patientrelationen, men det handler ikke om antallet af minutter Den gode patientrelation i almen praksis handler blandt andet om, at patienten føler, der er god tid. Ny undersøgelse viser, at det ikke nødvendigvis handler om flere minutter, men om følelsen af, at der er tid til at tale om det, patienten har brug for.
Skriv en kommentar