PLO-rundspørge: Derfor har danskerne udskudt lægebesøg under coronakrise
Formand i PLO Christian Freitag appellerer til danskerne om at lade de praktiserende læger vurdere deres symptomer frem for, at de ikke møder op hos lægen.

PLO-rundspørge: Derfor har danskerne udskudt lægebesøg under coronakrise Over en tredjedel af danskerne har droppet et lægebesøg, mens coronaepidemien har stået på. Det skyldes, at borgerne sætter sundhedssystemet og coronapatienterne først, viser ny undersøgelse.

I alt 36 pct. af danskerne, der har oplevet sygdomssymptomer, har droppet lægebesøg under coronakrisen. Det viser en rundspørge blandt 1.000 danskerne gennemført af YouGov i perioden 22.-23. april. Årsagen er, ifølge undersøgelsen, at borgerne ikke vil belaste systemet, og at de anser patienter med sygdom relateret til coronavirus som værende vigtigere.   Yderligere fremgår det af undersøgelsen, at knap en tredjedel af de adspurgte, der har udskudt kontakt til lægen, er bekymrede for selv at blive smittet med coronavirus, hvis...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind