De Danske Multidisciplinære Cancer Grupper (DMCG’erne) kom med fødselshjælp fra KOF-rapporten selv til verden gennem en kræftplan – nummer to af slagsen – for godt 10 år siden. Nu har de selv samme grupper under det forberedende arbejde sat utallige betydende fingeraftryk på indholdet af den netop offentliggjorte Kræftplan IV, ‘Patienternes Kræftplan’. De samme multidisciplinære cancergrupper bliver desuden en uundværlig drivkraft i realiseringen af langt de fleste af indsatserne i den i øvrigt rigtig fornuftige plan IV. Denne kendsgerning til...

Klinisk og eksperimentel forskning vil rykke sig med nationalt kræftcenter Det nye Danish Comprehensive Cancer Center vil få stor betydning for forskningen på kræftområdet.
Skriv en kommentarPalliativt selskab føler sig holdt ude af Kræftplan IV Selvom bedre palliation er et væsentligt fokusområde i Kræftplan IV, har Dansk Selskab for Palliativ Medicin ikke fået lov at sidde med om bordet. Det undrer formanden.
Skriv en kommentarKlinisk arbejde rækker langt ud over mødet med patienten DEBAT: Et sundhedsvæsen med et stigende fokus på løsning af dagens udfordring er ved at miste grebet om løsningen af morgendagens opgaver. Der er således et akut behov for i ledelseslagene at skabe de nødvendige vilkår til det påtrængende kvalitetsarbejde i forhold til såvel DMCG- og databasearbejdet samt den kliniske forskning og udvikling, skriver formanden og næstformanden for DMCG og formanden for DBCG.
Skriv en kommentar
DSAM fraråder læger at ordinere cannabis Grundlaget for at indføre en forsøgsordningen med medicinsk cannabis er alt for spinkelt, mener de praktiserende lægers videnskabelige selskab, der også frygter, at ordningen vil føre til øget arbejdspres i almen.
Skriv en kommentar
Nye lægemidler udgør lille del af udgifter til kræftmedicin Frygt for, at ny kræftmedicin skal sprænge økonomien i det danske sundhedsvæsen er ubegrundet, mener formanden for de danske onkologer.
1 kommentarNy rapport: Bedre chancer for at overleve kræft Mulighederne for at overleve kræft er forbedret på fire store kræftområder, og forskellen mellem regionerne er nærmest ikke-eksisterende, det er hovedkonklusionerne i en ny rapport.
Skriv en kommentar
Her er de største forskningsnyheder fra 2016 Videnskabsjournalist Carl-Magnus Hake fra Dagens Medicin i Sverige kommer her med sit bud på de ti største forskningsnyheder i 2016.
1 kommentarCHMP anbefaler ny indikation for Opdivo CHMP har på sit seneste møde indstillet til, at det immunterapeutiske middel Opdivo godkendes i ny indikation.
Skriv en kommentar
PR-generalen: Vi skal være stolte af dansk kræftbehandling PR-bureauet Hansen Agenda har været med til at planlægge ESMO, og for direktør Lotte Hansen har det været afgørende at fremhæve de danske styrkepositioner.
Skriv en kommentar16 års data om prostatavæv samlet i ny database Alle data om prostatavæv udtaget fra danske mænd fra 1995 til 2011 er blevet samlet i en unik database, som åbner hidtil usete forskningsmuligheder. De første resultater præsenteres søndag på ESMO.
Skriv en kommentar
»CRISPR vil gøre os langt klogere på kræft« Forståelsen af kræft vil vokse støt i takt med udbredelsen af genredigerings-teknologien CRISPR, vurderer ekspert fra Københavns Universitet.
Skriv en kommentar