Forskere har identificeret otte nye genvarianter, som kan øge risikoen for slidgigt, viser ny forskning, der er offentliggjort i The Lancet. Forskningen bringer dermed antallet af mistænkelige gener, der er identificeret i europæere, op på 11. Slidgigt er den mest almindelige gigtform. Studiet bringer antallet af mistænkelige gener, der er identificeret i europæere, op på 11. »Vores resultater giver et indblik i gigts genetik og identificerer nye veje, der kan være modtagelige for fremtidig terapeutisk intervention,« sagde leder af forskningsgruppen...
Gigtpatienters udredningsgaranti intet værd i Midtjylland Ny udredning- og behandlingsgaranti vil give store problemer i specielt Region Midtjylland på det reumatologiske område. Regionens hospitaler har særligt lange ventetider på udredning og behandling samt stor mangel på reumatologer
Skriv en kommentarAnvendelse af biologisk lægemidler svinger fra region til region Årsrapport viser, at der fortsat er regionale forskelle, når det gælder, hvor mange leddegigtpatienter der får biologisk behandling.
Skriv en kommentarNyt middel mod fremskreden leddegigt på vej To nye studier bekræfter, at tofacitinib kan blive en ny behandling til patienter med leddegigt.
Skriv en kommentarOsteoporosemidler øger holdbarheden af kunstige led Patienter, der brugte bifosfonater, inden de fik et nyt hofte- eller knæled, har lavere risiko for, at operationen skal laves om.
Skriv en kommentarBiologiske lægemidler frifundet for at øge risiko for alvorlige infektioner De nye biologiske TNF-alpha hæmmere ser alligevel ikke ud til at øge risikoen for alvorlige infektioner, som man ellers tidligere har frygtet.
Skriv en kommentar
EU-projekt vil integrere sociale henvisninger i lægepraksisser Lægehuse i Region Nordjylland og Midtjylland er med i et nyt EU-forskningsprojekt, der undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Aalborg-forsker modtager forskningspris for at forbedre diagnostik og behandling hos gravide Læge Nanna Maria Uldall Torp får Spar Nord Fondens Forskningspris for sin forskning om stofskiftesygdomme hos gravide. Forskningen forventes at lede til ændrede retningslinjer i hele landet.
Skriv en kommentar
Nye data fra SCORE-studiet: Behandling med semaglutid reducerer risiko for hjerte-kar-sygdomme En ny undersøgelse fra Novo Nordisk viser, at behandling med semaglutid 2,4 mg reducerer risikoen for hjerte-karsygdomme eller kardiovaskulære hændelser.
Skriv en kommentar
Ordre fra Trump rammer dansk professor: Vi risikerer selv at hænge på regningen Professor og seniorforsker Michael Theisen og hans forskergruppe under Statens Serum Institut risikerer at miste millionbevilling til udviklingen af en forbedret malariavaccine, hvis USAID lukkes. Forskningen er i fuld gang, og derfor risikerer SSI at skulle betale regningen for det påbegyndte arbejde.
1 kommentar
Stort potentiale i ny tilgang til at tackle kroniske og resistente bakterielle infektioner På baggrund af de første resultater har Innovationsfonden givet den maksimale bevilling på 1,5 mio. kr. til at støtte afprøvningen af en ny platform til levering af lægemidler, som kan forbedre effekten af antibiotika, og som ser ud til at have potentiale til at vende antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar