Resultatet er beskrevet i en opsamlingsartikel om effekten af de opsøgende psykoseteam (OPUS-team), som er publiceret tidsskriftet Early Intervention in Psychiatry. OPUS-team hjælper gennem opsøgende arbejde i psykiatriske patienters nærmiljø med træning i sociale færdigheder, bedre involvering af familier og oplæring i egen sygdom og medicinering. Resultaterne fra de første OPUS-team, som blev startet op i København og Århus i 1998, viser, at det går patienterne bedre end de patienter, som modtager den traditionelle psykiatriske behandling. Gruppen af OPUS-patienter har...

Kernepatienten kommer fra det opsøgende psykoseteam De brugerstyrede senge er et rigtig godt match til de psykiatriske patienter, som har en skizofrenidiagnose.
Skriv en kommentarKrag importerer norsk succesmodel for at nedbringe tvang Over 2.000 km mod nord har den danske regering fundet inspirationen til de brugerstyrede senge, som skal nedbringe tvang og forbedre forholdene for psykiatriske patienter i Danmark.
Skriv en kommentar
Personale: Brugerstyrede senge er den største omvæltning i psykiatrien i mange år Brønderslev Psykiatriske Sygehus var det første sted i landet, som på forsøgsplan har åbnet brugerstyrede senge, hvor patienterne har ansvar for at indlægge sig selv.
Skriv en kommentar
Speciallæger i psykiatri får flere muligheder for at bruge klinikpersonale En ny aftale mellem Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger giver flere muligheder for at sende opgaver videre til klinikpersonalet for speciallæger i psykiatri. Målet er at udnytte de knappe lægeressourcer bedre og nedbringe ventetiderne i voksenpsykiatrien på sigt.
5 kommentarer
Hvad OPUS kan lære af FACT Behandlingsparadigmet i psykiatrien er skiftet fra et fokus på klinisk recovery til personlig recovery, siden OPUS-modellen blev udviklet i 1990’erne. Derfor er det bekymrende, at bestyrelsen i Dansk Psykiatrisk Selskab retter hård kritik mod den ambulante FACT-model, der netop har fokus på patientens behov for at komme sig og fungere i civilsamfundet, skriver Casper Westergaard, overlæge, Region Hovedstadens Psykiatri.
1 kommentar
Internetpsykiatrien vinder publikumspris En ny behandlingsform udviklet af Center for Digital Psykiatri i Odense modtager anerkendelse ved landets største konference om offentlig digitalisering.
Skriv en kommentar
Tværfaglige miljøer er på vej i psykiatrien Danske Regioner har taget første skridt til at etablere de første tværfaglige miljøer i psykiatrien. Miljøerne skal udarbejde kliniske retningslinjer samt styrke forskning og vidensdeling i psykiatrien.
Skriv en kommentar
Forskere identificerer de genetiske forskelle mellem ADHD og autisme Der er en høj grad af overlap i genetikken mellem autisme og ADHD, men der er også forskelle. Nu viser ny dansk forskning, præcis hvordan de to udviklingsforstyrrelser er genetisk forskellige, og hvad de har af genetiske ligheder.
4 kommentarerFields-undersøgelsen: Ingen direkte sammenhæng mellem forløb i psykiatrien og gerningsmands handlinger Fagligt Taskforce anbefaler bl.a styrket diagnostik, større behandlerkontinuitet og færre patienter pr. behandler som nogle af de elementer, der skal hindre hændelser som skyderiet i Fields 3. juli.
1 kommentar