Nyt professorat ved AU skal styrke forskning i metaboliske sygdomme Reimar Niels Wernich Thomsen tiltrådte 1. februar stillingen som ny professor på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Her skal han forske i, hvordan følgevirkningerne af metaboliske sygdomme kan mindskes.

Overvægt, forhøjet niveau af fedt og kolesterol i blodet, højt blodtryk og forhøjet blodsukker er metaboliske sygdomme, som øger risikoen for at udvikle alvorlige følgesygdomme som hjerte-karsygdomme, nervesygdomme, psykiatriske sygdomme, infektioner og kræft.  Det er følgesygdomme som disse den nyudnævnte professor, Reimar Niels Wernich Thomsen, med sin forskning ønsker at mindske risikoen for, at patienter med metabolisk sygdom udvikler.  Det skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.  Et vigtigt redskab i Reimar Niels Wernich Thomsens forskning er de unikke danske sundhedsregistre...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind