Nye kirurgiske teknikker øger overlevelsen blandt patienter med kræft i spiserør og mave Forfinede kirurgiske teknikker og vellykket udvælgelse af patienter til præoperativ onkologisk behandling bidrager til markant stigning i overlevelsen blandt patienter med kræft i spiserør, mavemund og mavesæk.

Årsrapporten for 2018 fra Dansk Esophagus-, Cardia- og Ventrikelkarcinomdatabase viser, at der på landsplan har været en markant fremgang i femårsoverlevelsen for patienter med kræft i spiserør, mavemund og mavesæk. F.eks. var femårsoverlevelsen for både patienter med kræft i spiserøret og kræft i mavemunden 45 pct. i den seneste opgørelse, hvilket er en stigning på henholdsvis 10 og 11 procentpoint i forhold til den foregående periode. Fremgangen i femårsoverlevelsen blandt patienter med kræft i mavesækken har været noget mindre, men...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind