Ingrid Titlestad bliver ny formand for Fagudvalget vedrørende KOL under Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS). Hun er overlæge på Lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital, og hun afløser Lars Christian Laursen, da han er gået på pension. Ingrid Titlestad har siddet med i arbejdsgruppen fra begyndelsen af. »Jeg har rettet henvendelse til Dansk Lungemedicinsk Selskab og sagt, at der mangler en formand, og at jeg gerne vil tage funktionen. Og det har bestyrelsen sagt ja til og udpeget mig,«...

Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.
1 kommentar
Spirometrier i almen praksis: Flyet, der aldrig lettede Der blev udført markant færre spirometrier i almen praksis i årene 2016-2019, end den nationale lungestrategi lagde op til. Det viser en ny VIVE-rapport, der samtidig tegner et billede af et område præget af manglende gennemsigtighed.
3 kommentarer
Binyrebarkhormon øger risikoen for lungeinfektioner Ny dansk forskning viser, at jo mere binyrebarkhormon patienter med svær KOL behandles med, desto større er deres risiko for at blive ramt af en kronisk lungeinfektion. Vi skal have forbruget af binyrebarkhormon ned, siger overlæge og forsker.
Skriv en kommentarLæger udskriver mindre inhalationsmedicin til KOL-patienter Færre patienter med KOL får inhalationssteroid, mens flere bliver behandlet med langtidsudvidende lægemidler.
Skriv en kommentar
Hvidovre skræddersyr specialiseret palliation Fra standardkontroller til en individuelt tilpasset indsats. Det er grundtanken bag et nyt specialiseret palliativt tilbud, som Hvidovre Hospital har udviklet til patienter med livstruende lungesygdom. Håbet er at løfte den basale palliation i lungemedicinsk regi, så de alvorligt syge lungepatienter sikres bedre livskvalitet i deres sidste levetid.
Skriv en kommentar
Socialt udsatte KOL-patienter undlader at tage medicin Godt en tredjedel af de KOL-patienter, som besøger et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept.
Skriv en kommentar
Hårdt ramte KOL-patienter fortsætter med at ryge 39 pct. af de absolut hårdest ramte KOL-patienter ryger fem år efter, at de er begyndt i et ambulatorium, viser studie. Og det lykkes heller ikke særligt godt at få yngre KOL-patienter til at skodde smøgerne.
Skriv en kommentar
IRF: Nyt præparat giver ingen væsentlig forbedret behandling af KOL Effekten af nyt inhalationspræparat er på linje med andre midler af samme klasse, mener Institut for Rationel Farmakoterapi.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen genovervejer udskældte KOL-anbefalinger Massiv kritik af regeringen, Danske Regioner og KL’s lungeudspil, der udkom i december, får nu Sundhedsstyrelsen til at nedsætte en gruppe, der skal revurdere dele af anbefalingerne.
Skriv en kommentarDataværktøj kan forudsige risiko for indlæggelse Med hjælp fra en såkaldt prædiktionsmodel kan man forudsige, hvor stor risikoen er, for at KOL-patienter bliver indlagt.
Skriv en kommentar