Et kikkertindgreb på en stor muskelknude på livmoderen på nu 54-årige Lia Clemensens livmoder var i oktober 2012 årsag til, at hun fik spredning af kræftsygdom fire steder i bughulen og også har metastaser på begge lunger. Forud for fjernelse af muskelknude og livmoder blev hun ikke informeret om, at indgrebet indebar en lille risiko for spredning af kræft. Manglende information om risici ved operationen er et af de væsentligste punkter i den klage, hun nu har sendt til Patientombuddet,...
Lia Clemensen klager til Patientombuddet Patientombuddet skal tage stilling til, om kræftpatient blev grundigt informeret om risiko for spredning af kræft forud for kikkertindgreb på et fibrom på

Region Hovedstaden laver otte anbefalinger til en værdig sidste tid Region Hovedstaden har inviteret patienter og pårørende ind i et politisk nedsat opgaveudvalg for at drøfte, hvordan regionen kan skabe bedre rammer for de ældste patienter og deres pårørende.
Skriv en kommentar
Professor får stor bevilling til kræftforskning Professor Lars Dyrskjøt og hans forskerteam har modtaget en bevilling på 11 mio. kr. til at identificere de kritiske elementer i interaktionen mellem tumor og patient. »Projektet er et vigtigt skridt i retning af at udvikle mere personlig medicin,« siger professoren.
Skriv en kommentar
Udgifterne til hospitalsmedicin steg i 2023 Udgifterne til hospitalsmedicin steg med 1,5 pct. i 2023, hvor særligt lægemidler til behandling af kræft og gigt påvirkede stigningen. Det viser tal af Amgros’ markedsovervågning.
Skriv en kommentar
Danskudviklet CRISPR-behandling til patienter med AML viser lovende første takter Muligheden for at ødelægge fusionsgener med CRISPR kan ud over ved AML formentlig benyttes inden for behandling af en lang række sjældne kræftformer, fortæller forsker bag proof-of-concept.
Skriv en kommentar
Dansk forskning: Metabolisk kontrol bør være et mål ved behandling af kræft Patienter med flere former for kræft bliver så udfordret på deres metaboliske kontrol, at det øger deres risiko for udvikling af diabetes eller farligt tab af muskelmasse. Stabilisering af metabolismen bør være en del af behandlingen til nogle patienter med kræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Kræft er hovedfokus i ny storstilet sundhedspakke Regeringen præsenterede i dag en ny sundhedspakke, der især sigter mod at sikre og forbedre kvaliteten af kræftbehandlingen i Danmark.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland sætter initiativer i gang efter kræftsag på Aarhus Universitetshospital Region Midtjylland har lavet en plan, som skal styrke regionens kræftbehandling. Det sker, efter at det er kommet frem, at hundredvis af kræftpatienter har ventet for længe på en operation på Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Sunde ønskebørn I 1978 kom det første barn til verden efter fertilitetsbehandling. Siden da er det blevet til over 8 mio. børn på verdensplan, og i dag bliver næsten 10 pct. af alle danske børn født efter fertilitetsbehandling. Men hvilken betydning har behandlingen for børnenes helbred – eksempelvis deres risiko for at udvikle kræft?
Skriv en kommentarSe hele listen: 101,7 mio. kr. fra Kræftens Bekæmpelse til 62 forskningsprojekter Kræftens Bekæmpelse har uddelt mere end 100 mio. kr. til 62 forskningsprojekter landet over fordelt i to overordnede grupper. Se oversigten over alle bevillingsmodtagerne her.
Skriv en kommentar
Stort studie: Patienter bør vaccineres mod COVID-19 inden planlagt operation Patienter, der står til at skulle opereres under fuld narkose, bør vaccineres mod COVID-19 for at reducere deres risiko for dødsfald i forbindelse med operationen, siger dansk læge og forsker, som har deltaget i studiet.
Skriv en kommentarUrolog: For tidligt af lovprise brugen af Irovulfen Ny forskning i det ældre lægemiddel Irovulfen til behandling af blærekræft har gode takter, men det er alt for tidligt at lovprise projektet, siger eksperter.
Skriv en kommentar