Kære Morten Østergaard og Astrid Krag, Studenterfaner og sarkastiske bannerslogans vajer højt i disse fremdriftsreformdage — og de lægestuderendes modvilje mod fireårsreglen er i samme ombæring blusset op med fornyet ildhu. Fremdriftsreformen og fireårsreglen berøver nemlig i ledtog de danske lægestuderende for muligheden for selv at sammensætte deres uddannelse — og ikke mindst for friheden til selv at supplere pensumlæsningen med forskning og lægefagligt arbejde. Først kom i 2007 Sundhedsministeriets forkætrede fireårsregel og pressede de lægestuderendes forskning, sygepleje- og lægevikariater,...

Sygehusenes it føles ikke særlig topklasseagtigt Uforståeligt, at regeringen kalder dansk sundheds-it for værende i international klasse. Sådan ser hverdagen på sygehuset ikke ud.
Skriv en kommentarHvad koster det at reducere tvang? Hvis brugen af tvang i psykiatrien skal bringes ned, er der behov for at se nøje på, hvilke alternativer der findes, og hvad de økonomiske konsekvenser vil være. Er finanslovens 50 mio. kr. er nok til at løse problemet?
Skriv en kommentarFireårsreglen skader sundhedsvæsenet På sigt bliver konsekvensen et fantastisk dyrt og sårbart sundhedsvæsen, hvor speciallæger kun mestrer én ting. Det harmonerer dårligt med behandlingen af de mange danske patienter, der lider af flere kroniske sygdomme samtidig
Skriv en kommentarVi gør hvad vi kan Yngre Læger finder sig ikke stiltiende i fireårs-reglen
Skriv en kommentarMinisteren burde skamme sig Astrid Krag talte på Lægemødet om læger som forkælede børn. Hun burde undskylde over for de læger, som er ramt af fireårsreglen.
Skriv en kommentar
Hvorfor finder vi os i fireårsreglen? Strejke, demonstration eller noget helt tredje. Vi må tage mere drastiske metoder i brug for at vise vores modstand
Skriv en kommentar
Overvægt, luftforurening m.m.: Mange løsninger ligger uden for sundhedsvæsenet STIKPILLE: Mange af løsningerne på de problemer, der gør livet besværligt og fører til sygdom, ligger uden for sundhedsvæsenet, skriver Torben Mogensen.
Skriv en kommentar
Praktiserende læge: Er svær overvægt en sygdom? Indikationen for slankemidlet Wegovy er et BMI over 30 eller over 27 med en følgesygdom. Dermed er 20 pct. af de voksne danskere i målgruppen. Jeg savner en nuanceret debat og refleksion over brugen af medicinen til disse hidtil raske, men overvægtige mennesker uden diabetes. Der er kun få kritiske røster, som stiller spørgsmål ved resultaternes sundhedsmæssige gevinst, skriver praktiserende læge Maria Krüger.
Skriv en kommentar
Ordningen med medicinsk cannabis har aldrig indeholdt noget, der kan benævnes forsøg DEBAT: De praktiserende læger gjorde det som alle lægefaglige organisationer og selskaber rådede til i forhold til forsøgsordningen med medicinsk cannabis, skriver læge for tidligere formand for DSAM Anders Beich som reaktion på artikel på Dagens Medicin.
1 kommentar
Akutmedicin i Danmark: Er det bare det gamle interne medicinske speciale genindført i mindre hensigtsmæssig form? De formative år for specialet akutmedicin er lige nu, og det udfordrer og kalder på strategiske valg både i det akutmedicinske speciale, på akuthospitalerne, samt i regionerne og Sundhedsstyrelsen.
2 kommentarer
Nærvær og empati kan andet og mere end chatbots Kunstig intelligens stormer frem, og ChatGPT er på alles læber. Nye sprogmodeller åbner uanede muligheder for innovation, også i sundhedsvæsenet. Den nye digitale virkelighed er i al sin vorden en realitet, vi er nødt til at forholde os til. Konstruktivt, men også kritisk, skriver Mia Gall Grandahl, speciallæge i psykiatri og formand, Den Lægefaglige Tænketank, ATLAS.
Skriv en kommentar