En 56-årig læge fra Næstved er sygemeldt og i psykiatrisk behandling, efter embedslægen bed mærke i lægens høje forbrug af det morfinlignende præparat Doltard. Lægens egen forklaring, som er givet til Sjællandske, er, at der ikke har været tale om et misbrug. »Jeg kunne ikke tåle gigtmedicin på grund af mavesår. Derfor udskrev min speciallæge Doltard. Indimellem udskrev jeg det til mig selv. Jeg kunne jo ikke gå rundt og have ondt hele tiden,« siger lægen til Sjællandske. Lægen havde...
Ny retningslinje for alkoholafhængighed og psykiske lidelser Det er god praksis at tilbyde acamprosat eller naltrexon i tillæg til samtalebehandling til personer med samtidig alkoholafhængighed og øvrige psykiske lidelser, fastslår ny retningslinje.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen advarer om risiko for misbrug af Lyrica Smertemidlet Lyrica skal bruges med forsigtighed til patienter, der tidligere har haft et misbrug, advarer Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentarRevidering af tilskud til alkoholbehandling sendes i høring Nyt forslag til revidering af tilskudsstatus for medicin mod alkoholafhængighed er sendt i høring.
Skriv en kommentarLæger skal søge om tilskud til nyt middel mod alkoholmisbrug Medicintilskudsnævnet vil ikke give generelt tilskud til lægemidlet Selincro, fordi det vil øge risikoen for brug af midlet uden for indikationen.
Skriv en kommentar
Cheflæge om tvangsflytning: Vi har et fælles ansvar for at gøre uligheden på vores hospitaler mindre For cheflæge Mette Fabricius har der aldrig været et alternativ til at genskabe en velfungerende fødeafdeling på Nykøbing Falster Sygehus. Men opgaven er svær, og derfor bliver 50 læger fra Roskilde nu mødt med krav om at arbejde i Nykøbing et par dage om måneden. Det møder kritik fra Overlægeforeningen, men den kritik er for letkøbt, mener Mette Fabricius.
1 kommentar
EU-projekt vil integrere sociale henvisninger i lægepraksisser Lægehuse i Region Nordjylland og Midtjylland er med i et nyt EU-forskningsprojekt, der undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
Aktiviteten i Region Syddanmarks speciallægepraksis blev sluppet fri: Nu er evalueringen landet I tre måneder af 2024 kunne Region Syddanmarks privatpraktiserende speciallæger skrue op for aktiviteten uden at blive ramt af hverken knækgrænse eller den samlede økonomiske ramme. Effekten blev dog ikke så stor som håbet, erkender Region Syddanmarks regionsformand.
Skriv en kommentar
En uddannelsesansvarlig overlæge uden afdeling har givet gladere læger på Slagelse Sygehus For at løfte uddannelsesniveauet og gøre det mere attraktivt at være HU-læge i almen medicin på Slagelse Sygehus har man ansat en tidligere praktiserende læge som uddannelsesansvarlig overlæge. Egentlig var Tue Flindt Møller på vej på pension, men været en stor succes, der har gjort rekruttering nemmere og ført til gladere læger.
Skriv en kommentarTo unge læger i start 30’erne tjente ca. 3 mio. kr. i lægevagten sidste år For de mest flittige læger er der fortsat gode penge at hente på lægevagtsarbejde, selvom lønstrukturen flere steder er blevet lavet om. Og det kræver ikke nødvendigvis en speciallægetitel, fremgår det af en ny opgørelse.
4 kommentarer
Læger i hovedstaden får klar besked: Udskriv kun disse tre typer opioider, når det er strengt nødvendigt Ny handleplan fra Region Hovedstaden lægger op til kamp mod vanedannende opioider. Eksempelvis skal brugen af tramadol og kodein til nye patienter hos de praktiserende læger være reduceret med 90 pct. i 2026.
Skriv en kommentar