Læger: Sengereduktioner presser patienter ud på gangene Patienter på Nordsjællands Hospital risikerer at ende på gangene og afdelinger, hvor personalet ikke har speciale i deres sygdom. Presset på sengene er stort, og når det nye hospitalsbyggeri er færdigt, kan problemet at vokse yderligere, fortæller læger. Vi kommer med hjælp, siger sundhedsministeren.

På de medicinske afdelinger på Nordsjællands Hospital er der ofte flere patienter end normerede senge. De ældre medicinske patienter, der ikke kan få en sengestue, ender med at må ligge på gangen eller i hospitalets opholdsrum. Det giver problemer, siger flere læger. »Det er ikke optimalt, at patienterne ligger på gangen. Mange af patienterne er syge med hoste. De kan rent principielt smitte hinanden,« siger Søren Jespersen, læge på Lunge- og Infektionsmedicinske Afdeling på Nordsjællands Hospital. Det er ikke anstændigt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind