Læge giver drop mod åreforkalkninger: »Jeg anser det, jeg laver, som meget lægefagligt«
Foto: Jesper Balleby

Læge giver drop mod åreforkalkninger: »Jeg anser det, jeg laver, som meget lægefagligt« Anna Iben Hollensberg har forladt den offentlige sygesikring og har solgt sin praksis. Friheden giver hende mulighed for, at tilbyde f.eks. EDTA-infusion mod åreforkalkning, selvom Sundhedsstyrelsen ikke anbefaler behandlingen.

I EDTA-klinikkens forstue er der patienter overalt. Side om side sidder de bænket i den gamle nedlagte præstegård og venter på, at droppets klare væske synker ind i blodbanerne. Infusionen, der består af farveløse krystaller af ethylendiamintetraeddikesyre (EDTA), er et led af en behandling, som speciallæge i almen medicin Anna Iben Hollensberg tilbyder til patienter med symptomer på åreforkalkning. Ved at kombinere droppet med den rette antiinflammatoriske kost og kur af højdosisvitaminer ser hun dagligt, at hun ikke bare hjælper...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind