I september sidste år blev 30 studerende som de første indskrevet på masteruddannelsen i Immunologi og Inflammation på Københavns Universitet (KU). Uddannelsen skal gøre de nye studerende til specialister i basal immunologi og immunologisk drevne sygdomme. »Vores viden om immunologi er i rivende udvikling, og vi ser derfor, at der er et behov for at uddanne flere specialister på det immunologiske område. Især industrien har længe efterlyst immunologisk ekspertise, da viden om immunologiske processer er central for udviklingen af nye...

Efterårets vaccinationsprogram møder kritik for mangelfuld logistik Sundhedsstyrelsens retningslinjer for efterårets vaccinationsindsats skulle sikre en overskuelig forsyningskæde og effektiv vaccineudnyttelse. Flere steder i landet har oplevelsen dog været en anden – og flere lægehuse har enten modtaget for få eller for mange vacciner.
4 kommentarer
Styrelsen underkender udtalelser fra tre sagkyndige i klagesag Tre speciallæger fandt ingen grund til at kritisere hændelsesforløbet ved et meningitisdødsfald. Men i sin endelige afgørelse nåede Styrelsen for Patientsikkerhed frem til den modsatte konklusion. »Jeg har været meget rystet og forarget,« siger en af de tre sagkyndige, Jane Gregersen.
28 kommentarer
Sundhedsøkonom: Sundhedsplatformens business case holder ikke Professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet Jes Søgaard kan i Region Hovedstadens business case for det nye it-system Sundhedsplatformen ikke finde nogen form for dokumentation for regionens vurdering af omkostninger eller gevinster
7 kommentarer
Allergilæger efterlyser handling fra regionerne Danske Regioner har ikke rykket sig, siden Sundhedsstyrelsen i februar i år fremlagde en række initiativer til at få allergiområdet på ret kurs. Det bekymrer formand for Dansk Selskab for Allergologi Lone Winther, der er nervøs for, at de gode intentioner løber ud i sandet.
Skriv en kommentar
Vangsted: Flere læger vil komme i søgelyset Skærpede tilsynsregler betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed hurtigere kan gribe ind, hvis der er fare for patientsikkerheden. Det betyder, at flere læger vil komme i styrelsens søgelys, siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
Ansatte i psykiatrien stiller op til regionsrådet i Midtjylland To overlæger, en præst og en sygeplejerske har allerede takket ja til at repræsentere psykiatrien i Region Midtjylland til det kommende valg til regionsrådet. Psykiatrien skal på dagsordenen, siger overlæge Peter Møller Andersen.
Skriv en kommentar
Sundhedsplatformen smitter af på patienters tilfredshed Patienttilfredsheden er faldet på 16 af 25 områder på Herlev og Gentofte Hospital, der kort før årets LUP-undersøgelse havde taget Sundhedsplatformen i brug.
1 kommentar
Hospitaler skifter til Sundhedsplatformen uden lokal tilpasning I modsætning til Herlev og Gentofte samt Rigshospitalet fik Hvidovre og Amager Hospital, Nordsjællands og Bornholms Hospital først sent lov til at uddanne egne klinikere til at bygge og tilpasse værktøjer til lokale forhold i Sundhedsplatformen. De får først lokale byggere, flere måneder efter at systemet er gået i gang.
Skriv en kommentar
Regionsdirektør om valg af Sundhedsplatformen: Jeg fortryder ikke Listen af it-skandaler vidner om, at man ikke kan gøre et gigantisk nyt it-system færdigt og fejlfrit før implementering, mener regionsdirektør Hjalte Aaberg. Selvom den kaotiske implementeringsmodel har sat hospitalerne under pres, fortryder han intet.
1 kommentar
Fejl i Sundhedsplatform lammer kvalitetsarbejdet Sundhedsplatformen leverer stort set ikke data til 16 kliniske kvalitetsdatabaser. Det lammer hospitalernes kvalitetsarbejde, der er afhængigt af at få indleveret noget nær komplette datasæt for samtlige behandlingsenheder i landet.
6 kommentarer