Koordineringsrådet for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) vil genbehandle afvisningen af lægemidlet Lynparza (olaparib) som standardbehandling til æggestokkræft i Danmark. Det besluttede formanden for KRIS, Steen Werner Hansen, da han onsdag i sidste uge mødtes med overlæge på Rigshospitalet, samt næstformand i Dansk Gynækologisk Cancer Gruppe og medicinsk direktør i Nordic Society of Gynecologic Oncology, Mansoor Mirza. »Mødet i onsdags med Steen Werner Hansen var meget konstruktivt og behageligt. Jeg er glad for at KRIS vil igen tager behandlingen op til overvejelse på næste...

Forskere klar med ny skanningsteknik til prostatakræft Den første patient er netop skannet på Aalborg Universitetshospital ved hjælp af en ny skanningsteknik, der skal hjælpe lægerne med at spore prostatakræft. Håbet med den nye teknik er at hæve overlevelsen.
Skriv en kommentarBegrænset fordel af HPV-vaccination af drenge
Skriv en kommentar
Nordens første partikelkanon er klar til at behandle kræftpatienter Efter 10 års tilløb er den offentligt drevne Skandionklinikken i Uppsala til august klar til at behandle med partikelterapi. Danske patienter vil fremover kunne tage til Sverige frem for at rejse til USA for at blive behandlet med partikelterapi.
Skriv en kommentar
Musik giver adspredelse i kemobehandlingen Et ph.d-projekt undersøger, om skræddersyede musikoplevelser kan mindske bivirkninger og få patienterne til at slappe mere af under kemoterapi.
Skriv en kommentarCubas gemte skat af kræftmedicin Fjernelsen USA´s mere end 50 år gamle handelsembargo af Cuba betyder, at USA nu kan teste en lungekræftvaccine udviklet af cubanske forskere. Amerikanske forskere ser stort potentiale i vaccinen i forhold til flere andre kræftformer.
Skriv en kommentar
Forskere afslører kræft, flere år før sygdommen viser sig En videnskabelig teknik, som almindeligvis anvendes til at måle fødevarer, kan med 80 pct. sikkerhed forudsige brystkræft, to til fem år før sygdommen viser sig. Teknikken kan potentielt øge chancerne for effektiv behandling markant.
Skriv en kommentar
Forskere: »Svært at få bevillinger til denne type forskning« Forskerne Lars Ove Dragsted og Rasmus Bro har haft vanskeligt ved at få bevillinger til deres forskning.
Skriv en kommentar
Regnefejl satte danske læger i dårligt lys Fejlberegninger hos Kræftens Bekæmpelse betød, at tallene for relativ overlevelse for kræftramte i Finland, Norge og Sverige fra 2009 til 2011 lå flere procentpoint for højt. De tal har skabt frustration i de faglige miljøer.
Skriv en kommentar
Nye immunstoffer mod melanom rider på succesbølge Immunterapi har de seneste år vist sig at mangedoble overlevelsen for patienter med melanom. Nye immunstoffer, anti-PD1, viser sig at skubbe yderligere til den positive udvikling på området.
Skriv en kommentar
Kemo og hormoner revolutionerer indsats mod prostatakræft Mænd med nydiagnosticeret prostatakræft, som behandles med kemoterapi og hormonterapi samtidig, lever markant længere end dem, der får hormonterapi alene, viser stort britisk studie.
Skriv en kommentar
Mere standardisering vil tjene lymfom-patienter Hvis ikke vi standardiserer metoderne til at sub-klassificere patienter med storcellet B-celle lymfom, så risikerer vi, at patienterne ikke får den optimale behandling.
Skriv en kommentar