Et mål om at involvere patienter og pårørende mere i behandlingsforløbet på Center for Hoved-halskræft og samtidig effektivisere planlægningen af konsultationer og møder til gavn for både personale og patienter har resulteret i, at patienterne oplever, at deres behandling indrettes efter deres behov og ønsker, når de deltager til de multidisciplinære teamkonferencer – MDT – der afholdes tre gange om ugen. Med konceptet er Region Syddanmark den region, hvor flest patienter med hoved-halskræft behandles inden for kræftpakkens deadlines. Samtidig har...

Professor udnævnt til ny leder af ph.d.-skole på SDU Professor Christian Godballe er udnævnt til leder af ph.d.-skolen på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU fra 1. oktober.
Skriv en kommentar
Multidisciplinære pionerer får Den Gyldne Skalpel De multidisciplinære pakkeforløb for hoved-halskræft på Odense Universitetshospital får Dagens Medicins initiativpris, Den Gyldne Skalpel. Det fynske koncept behandler suverænt flest patienter inden for kræftpakkens deadlines på landsplan. Men det sikrer også en maksimal patientinvolvering, fordi patienterne er inviteret med til konference sammen med specialisterne i deres egen sygdom.
1 kommentarDanske forskere udvikler ny behandling af aggressiv hjernekræft Forskere fra Syddansk Universitet (SDU) og Odense Universitetshospital udvikler behandling, der har potentiale til at forlænge livet for patienter med uhelbredelig hjernekræft.
Skriv en kommentar
OUH vil bringe strålebehandling op på nyt niveau I 2018 vil Odense Universitetshospital være blandt de første i verden, der kan tilbyde kræftpatienter strålebehandling i en MR-accelerator. Ledende onkolog Peter Sørensen glæder sig til at komme i gang med den nye teknologi, som skal bringe strålebehandlingen op på et nyt niveau.
Skriv en kommentar
Kvalitetsdatabase tegner forkert billede af brystkræftbehandling Flere steder i landet bliver færre brystkræftpatienter behandlet efter de faglige foreskrifter, viser kvalitetsdatabase. Men tallene stemmer ikke overens med virkeligheden, advarer databasens formand.
Skriv en kommentar
Avanceret ultralyd til diagnostik af lungekræft Lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital arbejder målrettet med at raffinere brugen af ultralyd til stadig mere præcis og skånsom diagnostik og stadieinddeling af patienter med lungekræft.
Skriv en kommentar
Behandlingsansvarlig læge følger lungekræftpatienter tæt Onkologer, lungemedicinere og kirurger på Odense Universitetshospital har taget hul på en af ambitionerne i Kræftplan IV og afprøver et pilotprojekt med behandlingsansvarlig læge til lungekræftpatienter.
Skriv en kommentarNy forskning: Molekyle kan afsløre, om kemoterapi virker Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet står bag en ny opdagelse, der kan gøre det nemmere at finde ud af, om en tarmkræftpatient vil have gavn af kemoterapi.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Støtteværktøj hjælper brystkræftpatienter til at føle sig inddraget i beslutninger Forskere har udviklet et beslutningsstøtteværktøj til patienter med brystkræft, så de selv kan blive inddraget i beslutningerne om behandlingen af deres sygdom. Ny dansk forskning viser, at med Beslutningshjælperen føler patienter sig meget mere inddraget i alle vigtige beslutninger, og lægerne føler også, at de med værktøjet i langt højere grad inddrager patienterne.
Skriv en kommentar