Kære Ellen Trane Nørby. Som du ved, blev en ung læge i august 2017 ved Østre Landsret dømt for grov forsømmelighed efter autorisationslovens §75. Til grund for dommen lå manglende journalføring af en mundtlig ordination til en sygeplejerske samt at lægen ikke efterfølgende sikrede, at ordinationen blev udført. Sagen er i medierne kendt som den såkaldte ”Svendborg-sag”. Siden er en bevægelse opstået blandt sundhedspersonale under hashtagget #detkuhaværetmig. Bevægelsen har i skrivende stund engageret over 5.500 læger og medicinstuderende med opbakning...
Svendborg-sagen afgøres ikke i Højesteret Vi vil ikke dømmes som kriminelle, fordi vi begår en utilsigtet hændelse. Hospitalernes ledelser må bakke os op, og så vil det være på sin plads med en ankeinstans for de afgørelser, som Styrelsen for Patientsikkerhed træffer.
Skriv en kommentarYtringsfrihed på OUH? Åbent brev til ledelsen på OUH: Vi vil på det kraftigste opfordre jer til at træde et skridt tilbage og gøre jer helt grundlæggende overvejelser om jeres egen ledelsesageren og den ageren, I har forledt til – har den været egnet til at (re-)etablere og/eller fastholde den tillid, der nødvendigvis må være mellem ‘maskinrum og kommandobro’.
Skriv en kommentarSygehusledelser – bak op om demonstration 1. december Vi har brug for, at afdelingsledelserne på landets sygehuse bakker op om de ansatte, som er blevet utrygge ovenpå Svendborg-sagen. Giv derfor flest muligt fri til at deltage demonstration 1. december – og gå gerne med selv.
Skriv en kommentar100 læger: Hvem har OUHs ledelse politisk opbakning fra? Åbent brev til politikerne i Region Syddanmark – støtter I de beslutninger, som ledelserne på OUH har taget i Svendborgsagen?
1 kommentarDet ville da være rart at kunne stikke hovedet i kosteskabet Men vi læger kan ikke udskyde problemerne på samme måde, som sundhedsministeren har udskudt at reagere på Svendborg-sagen. Åbent brev sendt til sundhedsminister Ellen Trane Nørby 1. november.
11 kommentarerI sidste ende er det systemet der er spændt hårdt for De de tre dødsfald som følge af meningokoksygdom er fortvivlende, især for de pårørende, men også for de involverede sundhedspersoner og hele sundhedsvæsenet.
7 kommentarer
Har læger fået mere tillid til Styrelsen for Patientsikkerhed? Seks læger gør status I dag er det to år siden, at tillidspakken blev lagt frem, så lægers tillid til Styrelsen for Patientsikkerhed skulle blive bedre. Lægerne bag #detkuhaværetmig gør status.
6 kommentarer#detkuhaværetmig og andre bølger Det var nok klogt af Vangsted, at hun onsdag brugte tid på at sende et offentligt undskyld fra sin efterårsferie i Italien.
Skriv en kommentar
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
1 kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
Stop favorisering af regionsklinikker DEBAT: Det er en udfordring, at lovforslag lægger op til, at regionerne nu får lettere ved at etablere egne lægeklinikker. Argumentet er, at regionsklinikker skal sidestilles med PLO-klinikker og udbudsklinikker, men i realiteten er der tale om en direkte favorisering, skriver Katrina Feilberg fra Dansk Erhverv.
1 kommentar