Det er noget af en bredside, chefredaktør Kristian Lund afleverer til Radikale Venstre — og til regeringen og regeringens samarbejde — i sin leder ’De radikale spøger i psykiatrien’. Hold da op. Kritikken er hård, og hvis ikke det var, fordi den også er udokumenteret, var det lige før, man kunne tage det ilde op. Men det er usagligt at proklamere, at fordi Radikale Venstre går op i økonomiske reformer, så er vi ligeglade med psykiatrien, eller sundhed generelt for...
Overdreven begejstring for ny medicin Xarelto og Pradaxa er nogenlunde lige så risikable som Marevan
Skriv en kommentarPakkeforløb er til glæde for patienter og personale Psykiatere behøver ikke frygte, at pakkeforløb forringer behandlingen af de tungeste patienter
Skriv en kommentar
Alle politikere skal have alle informationer En eksklusiv elite af politikere i Region Hovedstaden har mere viden end andre
Skriv en kommentarHar regionsformænd gået i den sorte skole? Regioner vil drive udviklingen med pisk frem for gulerod
Skriv en kommentarStop regelrytteri og bureaukrati Hvis vi får afbureaukratiseret arbejdet på vore sygehusafdelinger, kan vi frigive mere tid til patienters service og pleje
Skriv en kommentar
Det handler ikke om lægernes løn, men om virksomhedernes omsætning DEBATINDLÆG: Der bliver ved med at stå i medierne, at lægerne er grådige, lægerne vil have mere i løn, lægerne tjener mere end overlæger, regionspolitikere eller andre mennesker i det danske samfund, vi skal sammenlignes med. Men hør os nu…
Skriv en kommentar
Vores værktøjskasse til behandling af kroniske smerter er i realiteten tom DEBAT: Mange velmenende sundhedsprofessionelle har forsøgt alverdens ting. Men virkeligheden er, at vi aldrig har kunnet behandle kroniske non-maligne smerter, skriver Thomas Birk Kristiansen.
1 kommentar
Hoveduddannelseslæge i almen medicin: Jeg ville gerne arbejde på Lolland igen, hvis forholdene var til det DEBAT: Alt for længe har arbejdsgivere håbet, at lægedækningen ville løse sig selv. Det gør den ikke. Der er brug for en ny retning med prioriterede hoveduddannelsesforløb, strategisk rekruttering og menneskelige rammer, skriver Lui Näslund Koch.
Skriv en kommentar
Medicinstuderende: Tanken om, at vi om ti år sidder på sofaen på dagpenge, er dybt foruroligende Det er et paradoks, at hospitalerne på den ene side mangler speciallæger inden for vitale områder, mens der på den anden side står dygtige og motiverede unge læger klar uden mulighed for at komme videre i deres uddannelse. Men problemerne med lægers arbejdsløshed stikker langt dybere og handler i virkeligheden om sundhedsvæsenets fremtid.
Skriv en kommentar
Politiske dagsordener og skyld som ammunition: nyuddannede praktiserende læger risikerer at vende i døren Som kommende praktiserende læger ser vi frem til at blive familielæger i egne klinikker. Men det nye lovforslag fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvor regionerne bl.a. skal kunne beslutte, hvor mange patienter den enkelte praktiserende læger skal påtage sig ansvaret for, er bekymrende. Stregerne er trukket op og debatten raser henover hovedet på fremtidens praktiserende læger.
Skriv en kommentar
Lungeformand: I Lungeforeningen glæder vi os til kronikerpakkerne Kronikerpakkerne vil forhåbentlig medføre, at patienterne vil opleve, at der er nogen, der interesserer sig for dem, frem for i dag, hvor de i mange tilfælde er overladt til sig selv, skriver Torben Mogensen, formand for Lungeforeningen.
Skriv en kommentar